Jävla amatör!

Vad vad det där?
...tänkte jag och vände på huvudet.

Oj, va nära vägkanten vi är!
...tänkte jag när jag vred tillbaka huvudet...

Aj, det här kommer göra ont!
...tänkte jag innan jag smärt och smidigt la mig mellan min moppe och asfalten!

Efter 9 månaders skicklig cruisande har jag lyckas dragit omkull med moppen. Tyvär valde jag att göra det när jag skjutsade en kille bakpå. Som tur var tog jag den värsta smällen men båda kom undan med enbart skrapsår, och ingen annan var inblandat i olyckan!

Pinsamt dåligt! Dock var mitt skjusts en gentleman, garvade en aning, rykte på axlarna och sa "sånt händer"!

Nya buren uppe, igen!


image195

Japp, då har den byggts ihop igen för andra gången. Delvis iaf! Den har varit nermonterad nu sen en mindre olycka då den försöktes flyttas lite åt sidan vilket resulterade i att ena benet vek sig. Detta hände medans vi smarta var i Singapore och vann guldmedaljer så jag behöver inte ta nått ansvar för det! ;)

Den nya buren, har tyvärr, blivit till ett väldigt långdraget projekt. Själva grundstommen har vi haft i några månader nu. Men när den skickades hit, från USA, så skickade dem den stora buren, som var beställd men lyckades skicka med tillbehören för den mindre modellen, som canvasen, skydden, spännen osv, osv. Men nu har vi iaf fått de rätta tillbehören kommit, eller trodde vi iaf, tills vi skulle spänna fast canvasen över burgolvet. Då visar det sig att ett 20-tal av de spänningsanordningar som skulle finnas med har försvunnit någonstans på vägen, kul jul. Men, det kommer funka ändå med ett 20-tal spännband, dem ska bara inhandlas på nån lokal affär först. Så, för 4:e gången sägar jag följande, buren BORDE vara klar snart!


Dagens träning

2 mma pass idag som vanligt, orkar inte gå in på detaljer. Men märkes att jag inte gjort så mkt sista veckan förutom att käka thailändska ostbågar, kolla film och snorat! Jag huffade och puffade lite för mkt för att det skulle vara njutbart. Axeln fick godkänt idag trots att den bråkade lite, har börjat massera den med linnement ordentligt innan och kyler ner den med is efter passet, får se om det hjälper nått.

Förkyld

Som fan! Å då menar jag en riktig hundraprocentig ”jagkommerdö”-förklyning! ;) Och axeln har inte blivit bättre alls. Så, med andra ord, jag skulle vilja gnälla lite, men, det kunde varit värre!

Jag kunde ha varit tvungen att tvätta mina egna kläder, laga min egen mat, gå upp till ett jobb på mornarna, använda tjocktröja och byxor osv. osv! ^^


Så var visaresan till Penang

Mindre lustig! Minst sagt! 12h tog det från att vi blev uppplockade utanför Tiger 21.45 till det att vi stog utanför ambassaden i Penang. Då är det en frukostpause och väntat vid gränsen mellan Thailand och Malaysia inräknat där. Sen från det vidare till hotellet. Helt OK hotell faktiskt, varsitt stort rum, lunch, middag och frukost buffé ingick. Dagen efter for vi till ambassaden igen och hämtade passen, kl 14.00. Sen in i bussen och rally tillbaka till Thailand. Hemma igen strax före 00.30 tisdag natt.

Har dock ett skavsår i röven av allt jävla sittande, precis ovanför svanskotan. Minibussen snittade väll 140-150 villket resulterade i ett oerhört studsande upp och ner och från sida till sida. Är dock glad för att det är lågsäsong för vi var 6 personer som delade på de 9 sätena i bussen så det gick faktiskt rätt bra ändå.

Och vad får ni för associationer om jag säger ”V.I.P Buss”?

Det här?

image194


NÄ, tänkte väll det! …verken jag eller min röv får det heller! ^^

Visaresa till Malaysia

Om några timmar klivar jag på en buss till Penang, Malaysia för att söka nytt turistvisum. 12h tar det enkel resa. Har förberett mig genom att bara sove någon enstaka timme i natt och köpt mig en fräsig upplåsbar kärringnackstödskudde! Jag skulle egentligen kunna använda min tredje 30 dagars stämpel men den vill jag istället använda som backup för att komma in i Thailand igen om jag nu skulle bli nekad ett visa i Penang. Den Thailändska ambassaden i Penang är nämligen en av de många ambassader som har infört striktare visumkrav för turistvisum. Dock har jag alla papper de kräver så det ska inte vara något problem.

Har köpt en paketresa från www.visasiam.com bokat via campet för 4.500 baht. I det ingår, resa dit och tillbaka från Phuket. 2 hotell nätter med mat samt skjuts till och från ambassaden. Prisvärt faktiskt! Visumavgiften till ambassaden tillkommer dock.

Jag hade egentligen planerat en längre egen lågbudgetresa till Vientien i Laos, för där delar med fortfarande ut dubbla turistvisum utan problem, vilket skulle ge mig 6 månader istället för 3. Men den resan skulle gå på ungefär det dubbla priset. Så då känns det helt enkelt inte värt det då den är mkt mer komplicerad än denna och inkluderar både tåg, buss, taxa och jaga hotell på egen hand.

Åker som sagt om några timmar och är tillbaka på tisdag kväll. Höres då!


Dagens träning

image186

Morgonpasset


Bra turnup, 22st var vi totalt. Är ett riktigt starkt gäng här nu! Drillade teknik först. Armdrag, från guard och motståndaren framför på knä, till att ta ryggen och flatta ut. Sen armdrag till att ta rygg och vända över och choka. Sedan armdrag till rygg till att flatta ut igen och personen under escapar genom att frigöra en hook och börja vända och därifrån sätta up head?n arm och flytta över till side.

Sen körde grabbarna kondition, och då jag verken kan sprawla eller göra armhävningar pga axeln så hoppade jag upp på cykeln och cyklade som en dåre i en kvart sen gjorde jag 100 meter knän och 100 meter djupa grodhopp. Satt ut på rullningen de sista 20 minuterna för att låta axeln vila lite.Eftermiddagspasset

Fredag eftermiddag, alltid lite mindre med folk då. Blev ett lagom lugnt pass då alla var rätt slitna. Började med 3 ronder skuggboxning, 3 ronder på padsen, och 3 ronder sparring, 3minutersronder med 30sek vila emellan. Gick riktigt bra på padsen, har börjat fått bra resultat av nya stretchningen och höfterna börjar bli bra mycket mer flexibla. Borde ha fått armen ur a***let långt tidigare och gjort det här. Får skylla på att jag inte fick tipsen om stretchövningarna för ens för en månad sen! ;)

Sen drillade vi teknik. En riktigt sweat step-over guardpass. Byggde sen på den med att ta mount och sammtidigt sätta up en varient på head?n arm. Böt sen ut head?n armen mot en bananasplitt direkt efter guardpassen. Efter det rullade vi några ronder och gick hem!

Lite halvtråkig vecka med tanke på axeln. Den vill inte riktigt ge med sig. Har som mest ont på nätterna, men det blir bättre iaf. Har inte kunnat vara med på allt, skippat viss kardio och hoppat över en del rullningar. Men försökt sysselsätta mig med annat så jag fått svetta iaf!


EliteXC fighter till Tiger Muay Thai

Muhsin Corbbrey (mma 12-2, thai 10-1, boxning 5-2-1) kommer till campet mellan den 25april till 13maj för att träna inför sin EliteXC fight mot Nick Diaz den 12 juli på Hawaii! Han kommer träna Muay Thai på mornarna och köra med oss i avancerade MMA'n på eftermiddagarna!

Naaajs! :)

Törstig

De senaste dagarna har varit ritkigt varma, plus att vi inte hunnit fått upp några fläktar vid den nya träningsytan. Så det svettas mer än vanligt! Sen av nån anledning har jag varit dålig på att dricka de senaste dagarna, vilket brukar resultera i kramp. Men idag var det löjligt, fick avbryta träningen när det var en 20minuter kvar. Vaderna och senan som går i hålfoten krampade, och ville inte sluta, så fort jag inte ”spreta” med tårna uppåt så krampa foten, så fort jag försökte räta på nån av föttera så krampade vaderna.

Så, jag var tvungen att sitta som ett fån på mattan, med raka ben, fötterna så mkt pekandes mot mig som möjligt och tårna så mycket böjda uppåt som möjligt. Lustigt!

Har iaf fyllt på med vätska och var iväg och köpte en burk vitaminer, vitaminbrist ska tydligen också kunna orsaka kramp, kan stämma då min gamla burk var slut.

Mer yta, mer folk

Nu har flytten till nya delen påbörjats och mattytan har mer än fördubblats. Å nu är det också bekräftet att canvas och skydd till buren ÄR på väg med FedEx. Deltagandet i MMA programet har också fått sig en rejäl uppsving de senaste månaden, 16-20 pers varje pass.

image181
image182
image183

Dagens träning

Campet var fortfarande stängt idag pga helgdag. Men jag var ner ändå på förmiddagen och cyklade i en halvtimme, första 20 minuterna normalt, sista 10 minuterna spurtade jag allt vad jag orka varannan minut med händarna uppsträckta i luften som en idiot. Sen hoppade jag hopprep i 20 minuter ungefär.

På eftermiddagen så var vi ner ett gäng till campet och la ut mattorna och rullade lite, rastlösa och kramsugna som vi är. Knät skapade inge problem, fortfarande ett litet öppet sår, men jag tejpade och hade skydd på, gör inte ont längre iaf. Trodde däremot att axeln skulle börja tjafsa med mig och va nästan inställd på att få bryta. Men när jag väl blev varm så var det inge problem, få se om jag får ångra det imorgon!?

Lordz of Pain matchvideos

Ok, nu har jag äntligen fått tag i inspelningen av matcherna, rippat och laddat up dem. Tyvärr var det bara 3 minutersronder, vilket jag tyckte va lite tråkigt för det blev korta matcher, dock var det till min fördel då jag föredrar att vara på top. Här är dem iaf.

Första Matchen

Det är i den här matchen någostans som jag skadar axeln, tror det är på nertagningen. Killen gjorde inte så mkt motstånd, dock var han tuff, för head’n arm choket jag har i början är tight!

Andra Matchen

Andra matchen, mot Ben Liams, en kille Ray har tränat med för några år sen, riktigt duktig med farlig guard. Matchen är inte värst jättespännande, dock följde jag gameplanen till fullo. Bli inte nertagen, undvik hans guard och ”stallar” tills det bara är 40-30sekunder kvar och satsa sen allt på en pöäng eller advantage. Å det är precis på håret att jag fick det. Måste dock säga att det faktiskt inte känns som en vinst.

Tredje Matchen, finalen

Sista matchen, finalen. Tycker jag fegar lite väl mycket här. Missar dock helt att domaren bryter när jag är på väg att ta ner honom, å fullföljer nertagningen ändå, en ur publiken hoppar upp på mattan å det blir lite hetsk stämning för en stund, jag fatta noll ja. Vinner iaf på poäng sen.

Medaljutdelningen

Här är medaljutdelningen, la till lite text och musik på som en del av min jag-håller-på-lära-mig-editera-videos! :)


BBQ Smokerfight

Då och då hålls det BBQ partyn på campet. Brukar vara mycket uppskattat då man får äta hur mkt man vill och det är riktigt bra med käk också. Sen bjuds det även på underhållning, smokerfights, speedkicking tävlingar och drunkenboxing brukar förekomma.

Här är en ’boxing-only’ smokerfight mellan mig och Ray från senaste BBQ’n.
Blött & galet

Helt sanslöst och riktigt roligt. Efter 5 timmars thailändsk nyårsfirande är jag dyngblöt, frusen, insmord i babypudergegga och mina fingrar och tår ser ut som gråbleka russin. Det började redan 20m ner på gatan när vi svängde ut från huset. Där stod en mindre arme med småungar beväpnade med trädgårdsslang, vattengevär samt hinkar och skopor med vatten som de öste ur en gigantisk tunna de hade ställd där. Så det tog ungefär 22 sekunder sen var både jag och Wade, som satt bakpå, genomblöta.

Så såg det ut längs hela vägen mot Kata och Karon, och änvärre i de centrala delarna, folk stod i klungor och öste och kastade vatten på det som åkte förbi. Gick det tillräckligt sakta så omringade det moppen, pudrade oss med babypuder och hällde vatten på oss, och han de så tog det babypuder blandat med vatten och smetade på våra kinder samtidigt som de alla önskade oss gott nytt år!

Lite senare i närheten av barstråket hände samma sak, bara det att en av de klungor vi passerade bestod av katoyer, sk. ladyboys, och de smetade babypuder på alla andra ställen än på kinderna! ^^

Vi deltog till vår fulla förmåga i firandet med varsitt vattengevär och varsin flaska babypuder. Vi hade även en kamera och tog en del bilder, med betoning på HADE en kamera. Den dog! Dock hade vi räknat med det och de var Wades gamla stenålderskamera som vi tog med, så det gjorde inte så mkt, hade iof varit kul med bilderna.Redo för Songkran

image180

Imorgon är det krig, vatten & babypuder krig! ^^

Fast det tjuvstartade ikväll och jag drog några extra vändor med scootern längs kata och karon och gjorde driveby's på inte ont anande turister. Senare på kvällen var jag förbi och sa hej till Ray och hans flickvän som äger en bar i Kata Nightbazaar och det urartade inom nån timme till ett regelrätt slagfält med babypuder, vattengevär och hinkar med isvatten.

Tripple Threes

Då jag inte har mycket annat att göra så tog med kameran och filmade lite igår under inledningen av eftermiddags MMA passet. Alla pass inleds, efter att på egen hand ha värmt upp och stretchat, med 3 ronder skuggning, 3 ronder pads och 3 ronder sparring. 3 minuters rondern med 30 sekunders vila emellan.

Klippte ihop det och la på lite musik, här har ni det:Å detta är första gången jag pillar med ett videoediteringsporgram så va tyst! ;)

Fortfarande inte riktigt riktig

Efter 3 dagars träning så värker axeln så pass mycket igen att jag känner att det inte är nån idé att fortsätta. Såret under knät har börjat läka ihop iaf, har undvikit rullandet i den mån jag kunnat. Varit med på teknikdrillandet, allt stående och konditionen. Det Thailändska nyåret, Songkran, är nu i helgen, så campet är stängt lör-mån, så hoppas den vilan räcker och jag kan börja köra igen.

Så jävla trist. Har suttit lite på cykeln och hoppat lite hopprep, så jag har fått svettats lite iaf. Dock han jag skaffa mig en blåtira på dem 3 dagarna jag tränade denna vecka, alltid nått!

…eller skaffat å skaffat, den gavs till mig! ^^

Möt Prathet och Ritt

image179

Satt och degade på ringkanten häromdagen och tittade på när de andra tränade. Fick för en stund sällskap av Prathet (till vänster) och Ritt (till höger), två av campets thaitränare. Prathet är på väg till Sverige om några veckor/nån månad tror jag för att instruera på nått gym nånstans, vet inte så mkt mer, har bara hört det i förbifarten. Sen har vi Ritt, 19år, 150+ fighter(!), lår som trädstockar och oändligt med energi, och då menar jag OÄNDLIGT! Han ska för övrigt börja träna MMA nästa månad!

Syrran på Padsen

image170

Ska morsan, ska syrran! Idag var syrran och hennes kompis Linda förbi campet och fick varsin privatlektion i Muay Thai. Samart och Neung var det som tog hand om dem. Det gick faktiskt riktigt bra för båda två. Linda imponerade med tanke på att hon aldrig slagit ett slag tidigare och Neung tyckte syrran var riktigt vass och efter första ronden på padsen frågade han mig hur många matcher hon gått, bra betyg! Lite av karaten sitter nog kvar!

Tyvärr vart de inte så trötta som jag hade hoppats på, hehe, de klarade av värmen rätt bra, däremot har syrran två blåa armbågar och Linda en svullen röd fot! Mycket bra jobbat iaf!
Hur mycket pengar gör du av med?

Är en annan fråga jag också får rätt ofta. Svaret på den frågan är självklart lika relativt som storleken på din nästa skit. Det beror helt och hållet på hur du lever. Men, jag ska här iaf försöka ge er en generell översikt över hur mycket saker kostar. En sak att ha i åtanken är att jag hela tiden befunnit mig i Phuket, och det sägs att Phuket är ett av de dyrare ställena i Thailand. Alla kostnader är angivna i baht, för jag är lat, men en svensk krona är 5baht, så matten får du göra själv! (tips, ta x2 och sätt dit en decimal)

I början hade jag en jätteambitiöst budgetbokföring i excell, det dog ut men jag har återupptagit det igen så jag bokför hur mycket och på vad jag gör av med. Boende, träning och transportkostnader kommer jag gå igenom generellt men mat samt övriga levnadskostnader kommer jag ge er mina senaste 30dagarnas bokföring och gå igenom dem.

Träning
På tiger kostar det 8000baht för en månads full träning, stannar du under en längre period samt tävlar för dem så får du halva priset. Redan utan rabatten så är Tiger ett av de billigaste gymen i Phuket, de övriga ligger en eller några 1000bahtare över och erbjuder inte ens hälften av träningsmöjligheterna.

Boende
Är nog den kostnad som varierar mest, det lönar sig verkligen att titta runt och kanske söka sig bort lite från campet, iaf här. Samt att se över möjligheten att dela med någon. Här i Phuketområdet så skulle jag väll säga att 4000baht i månaden är ”billigt”. Men nöjer du dig med ett litet rum och en fläkt så kan du hitta för 3000baht. Normalpriset för en bungalow är 8000-12000baht/mån.

Transport
Scooter som gäller! Och ska du vara på samma ställe mer än 6månader rekommenderar jag starkt att du köper en, då får du nästan tillbaka allt när du säljer den innan du åker sen. Du får en begagnad automatisk för en 20.000-30.000baht, en skrutt kan du få för under 10.000. Ska du hyra en så finns det manuella lite småskruttiga för en 1500-2500baht/mån och en sprillans ny automatisk får du betala 4000-5000/mån. Jag hyrde en de första halvåret men har nu köpt en egen och därigenom tagit bort den månadskostnaden.

Levnadskostnader
Varierar också mycket, och självklart i relation till vad du gör om dagarna. Jag gör inte så mkt mer än att tränar, jag dricker inte, festar inte och gör inga utflykter eller dylikt. Utan i princip bara tränar, äter, skiter, sover, badar och solar när jag orkar. Jag äter ordentligt lagad mat på restaurang 2ggr om dagen, med självklara undantag då och då. Sen gör jag frukost, före-eftermiddags-tränings-mål och kvällsmat hemma. Så som ägg, havregryn, proteinpulver, yoghurt och frukt etc.

Så här har mina 30 senaste dagar sett ut iaf (har för enkelhetens skull avrundat till närmsta 10tal):
 • 420   (frukost 100, snabbkaffe+kakor 120, middag 200)
 • 380   (lunch 120, middag 120, bensin 100, snack 40)
 • 360   (lunch 60, adresspapper 100, foto 140, middag 130, kaffe 30)
 • 2140   (lunch 120, 1-2-Call refill 100, 16oz handskar 1600, middag x2 320)
 • 340   (lunch 120, tvätt 100, middag 120)
 • 340   (lunch 120, middag 100, snacks 120)
 • 970   (lunch 120, oljebyte 100, nätväska 600, div shoppig 150)
 • 280   (frukost 100, övrig mat 180)
 • 190   (bensin 100, middag 90)
 • 280   (lunch 120, tvätt 40, middag 120)
 • 540   (lunch 120, middag 120, fläkt 300)
 • 160   (lunch 80, middag 80)
 • 200   (lunch 120, middag 80)
 • 160   (lunch 80, snacks 80)
 • 200   (frukost 100, snabbkaffe 100)
 • 160   (middag 80, bensin 80)
 • 360   (lunch 80, div matvaror 200, middag 80)
 • 290   (lunch 80, middag 80, 1-2-Call refill 100, snacks 30)
 • 160   (lunch 80, middag 80)
 • 450   (lunch 120, middag 80, div shopping 250)
 • 1100   (apoteket 1000, middag 100)
 • 160   (middag 80, snacks 80)
 • 160   (lunch 80, middag 80)
 • 350   (lunch 80, middag 190, snacks 80)
 • 240   (middag 80, lunch 160)
 • 320   (glass 100, middag 120, snabbkaffe 100)
 • 600   (phuket zoo 500, middag 100)
 • 260   (lunch 80, middag 80, tvätt 100)
 • 380   (lunch 80, middag 200, bensin 100)

Det är totalt 11950baht, men då kan jag dra bort kostnaderna för handskarna (1600), väskan (600), zoo’t (500) och apoteket (1000) då det inte är ”fasta” återkommande kostader. Så på mat, matvaror, snacks, telefon, tvätt, bensin etc har jag spenderat ca 8250baht på de senaste 30 dagarna.

Hoppas det ger en liten överblick iaf!

Hur gör du med visum?

Är en fråga som jag får ganska ofta, och jag vet att det finns flera sätt än följande på hur man kan stanna i Thailand long-term, bla med olika varianter av non-immigrant visumet, men så här har jag gjort iaf.

Hemma i Sverige sökte jag ett dubbelt (double entry) turistvisum på den thailändska ambassaden, kostade 400kr. Detta ger rätt till 2st 60 dagars perioder i thailand. Varje 60 dagar period kan förlängas med 30 dagar utan att lämna landet på valfritt immigrations kontor, detta kostar 1900baht. Detta betyder att du kan få ut följande av ett dubbelt turist visum, 60+30 > gör en visarun, få nya 60+30, dvs 6 månader i Thailand.

En detalj värt att notera är att den begränsning som fanns tidigare och som innebar att den andra 60 dagars perioden måste påbörjas inom 90 dagar EFTER det datum då visumet är utfärdats ändrades för et tag sen till 180 dagar, vilket möjliggör att man utan problem kan förlänga båda 60 dagars perioderna med 30 dagar, förut kunde det vara lite tight med tid.

Och efter 6 månader då?

Då kan du antingen åka till en thailändsk ambassad i ett grannland och söka nytt turistvisum eller göra ”vanliga” visaruns och använda dina 3st 30 dagars stämplar (max 3st i rad sen måste det gå 90dagar innan du kan använda dem igen) och därefter söka nytt turistvisum. Jag har varit 8 månad i thailand och har förbrukat mitt turistvisum och är inne på min 2:a 30 dagars stämpel.

Den totala kostnaden för visum, förlängningar och visruns i mitt fall är ca 1400SEK, då har jag gjort 2st 30dagars förlängningar och 2st visaruns (1-dagars tur i minibuss Phuket > Burma, 1500baht inkl. 2 mål mat). Min sista 30 dagars stämpel tog jag i samban med grapplingturneringen i Singapore.

Så jag kan använda en 30 dagars stämpel till innan jag behöver söka nytt turistvisum. Sen ska jag göra en visaresa till Laos a’la lågbudget med buss, tåg och tuk-tuk. Finns både närmare och bekvämare alternativ men väljer Laos för att ambassaden där är en av de få där man fortfarande kan bli beviljad dubbelt turistvisum, de övriga ger bara ut enkla. Så med lite flyt kan jag få 6 månader till därifrån och sen använda mina 3st 30 dagars stämplar igen.

Det är lite meck, men det går att stanna i Thailand under lång tid genom söka turistvisum och varva det med sina 30 dagars stämplar. Vissa ambassader får du bara söka turistvisum 2ggr per år hos och vissa kräver en kopia på utresebiljetten för att de ska utfärda dem, så viss planering och research krävs.

Kan starkt rekommendera www.thaivisa.com och deras forumdel!


Syrran på besök

Syrran och en av hennes kompisar är här på semester. De kom i fredags. Riktigt roligt, har inte sett henne sen jag åkte då hon tyvärr inte kunde följa med när resten av familjen var här för några månader sen. Har tagit dem runt lite på shopping, de har kollat in campet och hur jag bor. Ska försöka ordna en dubbel-privat muay thai lektion till dem senare i veckan. Har tyvärr inte kunnat hänga nått på stranden med dem då mitt knä fortfarande är ett öppet sår.

Vi svängde förbi Phuket Zoo idag, å det kändes som ett slöseri med pengar faktisk, ok, det var lite småcoolt, men egentligen var det bara en uppvisning i misskötsel och djurplågeri. Tigrar i 2x2 meters burar, 3 kameler i en inhägnad på kanske 100kvm, endast betonggolv! Å så vidare, å så vidare.

Dock hade det sina ljuspunkter som gjorde det värt de 500bahten det kostade att gå in. En apa som runkade på ett väldigt påhittigt sätt, han gjorde ett ”veck” mellan ena foten och ena armen sen tokjuckade han i det! Sen en annan apa som fick tag i min t-shirt och började slita. Å till sist, myten och legenden, den enarmade(!?) tigerskötaren som petar på en nerdrogad tiger med en bambupinne medans besökare får ta kort sittandes bredvid den.

Sen har syrran gett sig ut i thaitrafiken på en hyrscooter. Va lite tveksam i början, efter att hon igår provkörde min drog jag faktiskt tillbaka rekommendationen om att de skulle hyra skoter, hehe. Men idag prövade hon igen och det gick fin fint!


Bänkvärmare

Har inte tränat på hela veckan, har fått nöja mig med att sitta och titta på. Det har jag dels en axelskada från helgen och en staffinfektion i ett sår strax under vänster knä att tacka för. Axeln, var förmodligen rotationsmuskeln som åkte på en törn under någon av matcherna, dagen efter kunde jag knappt höja armen, iaf, axeln är i princip bra. Snurrar jag armen raklång och ganska fort så hugger det till…tur att jag inte behöver göra det så ofta! ^^

Staffinfektionen är så gott som död, tror jag, dock har jag ett litet hål rätt in i huden som inte vill läka ihop, och foten är lite svullen. Kastar i mig både antibiotika och antiinflammatorisk, sen har jag även en massa spännande krämer att smörja på också. Hoppas det har läkt ihop tills efter helgen så jag kan börja träna igen.


Alive's Lordz of Pain Resultat

image161
Lyckad kväll, två guld, ett silver och ett brons. Notera min fräsiga guldvinnarfrilla! …och notera även Jonny’s (andra fr. v) ännu fräsigare ”reversed” mohawk!

Vi kom till Singapore framåt en 12 tiden på dagen och efter lite äventyr med karta och diverse gissningslekar tog vi oss till områden Geylang som låg i närheten av Fightwork Asia’s lokaler där turneringen skulle hållas. Raggade hotell ett tag, vilket var både svårare och dyrare än vad vi väntade oss, så det slutade budget-style med 5 pers, som vi fick smyga in och ut i omgångar, i ett litet halvsunkigt hotellrum. Senare på kvällen lyckades vi iaf sno ett par extra madrasser som vi hittade i ett av hotellets trapphus.

Rolig detalj ang. Singapore. Det kostar 500-1000singaporedollar (1SGD = 4.5SEK!) i böter för att skräpa ner, å i det inräknas att spotta på marken. Tuggummin är förbjudna och det är straffbart att föra in de i landet. Och det märktes, rent var det, med undantag i området där vi hittade billigaste boendet, Gaylang, stadens sk. Redlight-district.


Vaknade söndag morgon och vägde 77.8kg så jag var tvungen att dra på mig några tröjjor, mössa och swetsuit-överdelen och dra ut å jogga en runda, och det mitt i Gaylang’s citykvarter! Som tur var var det rätt tidigt på söndagmorgon så det var ganska begränsat dock än existerande skaror med stirrande lokalbor! 40minuter senare vägde jag iaf 75.6kg så invägningen var inge problem.

Turneringen drog ganska mkt folk för att ändå vara så pass liten och hölls i Fightwork’s Asia’s ännu mindre lokaler. De hade endast ett mattområde och endast en match igång samtitigt så det drog ut på tiden nått så fruktansvärt. No-Gi delen kom väll igång runt 17-tiden nångång, men då jag inte körde gi-delen de höll innan så spenderade jag timmarna dels med att spana på dem som körde båda divisionerna och som jag eventuellt var tvungen att möra i nogi sen, och dels i horisontellt läge med mp3’n i huvudet.


Match 1

Var en enmansshow. Tyvärr, måste jag säga, så hade det bara en division, dvs nybörjare blandades med folk som hållit på flera år. Tog iaf ner honom på en gång med en dubbleleg, hade honom i en riktigt tight head’n arm triangel, men han var tuff, ville inte klappa och jag ville inte slösa energi så jag släppte, plockade iaf 14 poäng innan jag till slut fick honom i ett brabo (eller darse eller vafan folk nu vill kalla det) choke, som jag satt upp från side.

Match 2
Blev ingen match, killen jag skulle möta fick plötsligt jätteont i knäna och lämnade WO!? Jag tror det var en kombination av min första match som var ganska övertygande och mitt svettiga sexpack! ;) …eller de faktum att han var från Synergi Jiu-Jitsu i Indonesien och har Fransino Titra som instruktör, honom jag torskade mot i Battle on Bali.

Notis: Träffade flera av Fransinos ”elever” och dem ville alla ta kort och skaka hand och tydligt, om jag förstod dem rätt, så har Fransino pratat gott om mig och framställt mig som en riktigt tuff utmanare även fast jag tycker själv att jag satte upp ett väldigt fisigt motstånd. ELLER… så ville dem väll bara ta kort på ”den dumma vitingen” som deras hemmaplanshjälte har spöat! ^^ Haha! Hur som helst, jag bad varenda en av hans killar att hälsa så gott att jag VILL HA OCH FÖRVÄNTAR mig en rematch!

Match 3
Mötte här en kille från USA, Ben. Som faktiskt Ray tränat med några år tidigare och som tydligen ska va riktigt duktig och bla ha en snuskigt bra guard. Å pga det så snickrade Ray ihop följande gameplan, låt han inte få en nertagning, undvik hans guard och låt honom jobba, se till att det fortfarande står 0-0 när det är 30-40sekunder kvar och satsa sen allt på att få ett poäng eller andvantage (är nästa som ett poäng, men räknas inte som ett, men man kan vinna på det, tex om man ”nästa passerar hans guard” eller om man ”nästan får han i en submission). Å det funka! När det bara var några sekunder kvar lyckas jag nästan med en cartweel passering, hamnar i halvguard men tar genast underhooken och pressar ner han med ryggen platt mot mattan, vilket räckte för att få ett andvantage. Dock måste jag säga att det inte riktigt känns som en vinst, men, men.

Match 4
Finalen, var lite avvaktande här, ville inte stressa, kommer inte ihåg ordningen 100, får vänta tills videon kommer upp, men tar iaf ner honom två gånger, en av nertagningarna skapade lite rabalder då tydligen domaren bröt då vi kom för nära utkanten av mattan, vilket jag inte uppfattar och fullföljer nertagningen ändå. Hamnade iaf i en guiljotine, kontrade med ett shoulderchoke som försvar och lyckades nästan få han att klappa på det, han släppte iaf guiljotinen. Vann iaf matchen på poäng.

Så det blev Guld i -77kg’s klassen, hade gärna gått längre och fler matcher, men ett guld är ju ett guld. Så jag är glad! ^^

Återkommer så fort filmerna från matcherna är uppladdade!

RSS 2.0