Ändrade planer

Mina ursprungliga planer var att resa runt i början, att testa olika gym och camps, men som det ser ut nu så kommer jag bli kvar på Tiger Muay Thai här i Phuket!

Varför?

Jo, dels för att jag är så pass nöjd med träningen att jag känner inget behov av att testa om gräset är grönare någon annanstans. 3 stora ringar och många riktigt bra tränare! Sen tror jag faktiskt att det är riktigt svårt att hitta bättre mma träning än den som finns här någon annanstans i Thailand, och det till största del tack vara Ray Elbe som håller i mma träningen nu. Riktigt bra fighter, riktigt bra instruktör coh framför allt engagerad! De va tex han som fixade balimatchen åt mig.

Sen är det också just det, tävlingsmöjligheterna, speciellt inom mma'n. Förutom balifighten så finns det en chans att jag även kan hamna på cardet till Art of War nu i november. Samt att det kommer dyka upp mer efter årsakiftet och att dem letar efter folk som vill gå mmamatcher här i thailand. Å vill jag nu gå thaimatcher så är det heller inget problem. Dem vill att folk ska matcha!

Sen får jag även träna för halva priset, samt att genom att stanna på samma ställe kan jag hålla ner kostnaderna och därmed vara här längre!

Så, jag blir kvar i Phuket, med undantag för att hälsa på några vänner nån vecka som också är här i thailand för att träna. Dem är för tillfället på Koh Samui och tränar på Super Pro. Dem bloggar också förresten, här!

Battle on Bali

Då var det dags för första riktigta proffsmatchen! Den 27 december på Bali i Indonesien. 3x5 minuters ronder med fulla UFC regler i 165lbs viktklassen (75kg). Flyg och boende betalt, 350USD för matchen och ytterligare 350 för att vinna. Och motsåndet är tufft, iaf på papperet, ska möta den här killen.

Hans record ser till en början ganska imponerande ut (7-0) men kollar man så ser man att alla dem han mött är från Indonesion och alla från samma gala, som för övrigt hans tränare ska ha varit promoter för!

Så, det kan vara 7 stycken världelösa eller medelmottor han har spöat, med betoning på kan! Sen har han även lite småfilmer på youtube, bla den här, hans highligt från omnämda gala. Där är det heller inget som är speciellt imponerande förutom några snygga höftkast och rövsparken han gör 1.14 in i klippet, haha, roligt! Sen gick han match i senaste Art of War i Kina, men den matchen har jag bara sett sista ronden av, också på youtube. Ganska tydligt är iaf att han är en slugger, vilkett passar mig finfint, det bäddar för ett riktigt krig!

Så, på måndag börjar träningen inför matchen. Har två månader på mig att förbereda mig. Så jag kommer vara redo!

För de regniga dagarna

Det blev lite impulsshopping i Bangkok. En chippad PS2 konsoll med minneskort, två handkontroller och 15st spel. Allt för 7000baht, ca 1400kr. Helt ok. Nu är jag ingen fan av Playstation, jag är i vanliga fall en hängiven xbox anhängare. Men men, de får duga så länge!

image89

TMTs Grappling team dominerade!

När helgen var över så hade vi totalt 10 guldmedaljer och 6 silver (med reservationer för att det inte är på pricken rätt). Som team dominerade vi submission grappling delen av tävlingen, vi hade i princip folk på prispallen i samtliga viktklasser och samtliga divisioner och tog således hem team trofén. Plus att Ray, våran mmainstruktör tog dubbla guld i Elit divisionen, i sin egen viktklass och den öppna.

En mycket lyckad och mycket rolig helg!För min egen del är jag faktiskt rätt besviken. Jag tävlade i den avancerade divisionen och i minus 83kg, tyvärr var det alldeles för några i min viktklass så jag fick bara två matcher. Jag tog visserligen silver, men med endast 5 deltagare i den divisionen och viktklassen så känns det inte, och tycker jag inte att det är nån direkt bedrift. Plus att jag BORDE ha vunnit guldmatchen, men jag gjorde några misstag samt att jag hade klockan emot mig. Som tur var så hamnade jag i final mot en annan kille här från campet så guldet hamnade trots det hos oss, nått bra iaf!

Här har ni matcherna, jag sitter på en rätt kass uppkoppling så jag kunde inte ladda upp nån vidare bra kvalité, men bättre än inget, så uppdaterar jag om det kommer upp bättre senare.

Match 1 - Mot en kille från Korea tror jag.


Match 2 - "Finalen" mot Allan, också en TMT gäst.


De första jag tänker på när jag ser de båda matcherna är att jag är alldeles för avvaktande och på tok för snäll. Jag driver inte på och stressar så som jag borde göra. Första matchen är ok, jag vinner ju, men jag borde ha jagat efter nertagning, samt att jag lät han driva på och få sin nertagning trots att jag sprawlade.

Andra matchen, finalen, samma sak här, borde ha varit mer aggressiv och jagat nertagningar. Första misstaget är att jag hamnar med båda armarna runt hans midja när jag sprawlar och han är snabb på att overhooka dem och vända mig. Andra misstaget, efter att jag tagit ner honom och försvarat hans triangel och vänt han vänder han mig ryggen och där har jag chansen att iaf försöka ta hans rygg, men jag backar istället, lite dumt! Så efter 6 minuter står det 2-2, från varsin nertagning, å i sista sekund går jag på en singelleg som jag hade kunnat driva igenom om jag haft ett par sekunder till, men domaren bryter istället och det blir sudden death. Första nertagningen vinner, och den fick han.

En annan sak som är lite roligt, är att jag har ett figure four ankel lock på honom, som jag iof inte tror att jag hade kunnat dragit ut honom på, men iaf. Domaren säger då att det är otillåtet och en mindre diskussion utbryter medans båda ligger där och funderar på om jag får göra det eller inte, men jag fick inte och avbryter. MEN, det va fullt tillåtet enligt reglerna, dock inte i novice divisionen. Domarblunder.

Slutsats. De va kul och skulle det komma fler tillfällen att gå rena grapplingmatcher skulle jag nog göra det men jag är inte och kommer nog inte bli en grappler. Visst, jag grapplar gärna, men då vill jag helst slå på dig samtidigt! ;)

SEA Grappling Games

image84

På fredag bär det av till Bangkok för att delta i SEA Grappling Games III. Vi är runt 16-17 stycken som åker och om jag inte minns fel så ska 14 av oss delta. Vi har grabbar i samtliga viktklasser och i samtliga tävlingsdivisioner. Ett överlag starkt team och vi hoppas på några medaljer. Hur som helst kommer det bli riktigt roligt då vi är så många och målet är att försöka filma allas matcher.

Tyvärr har jag inte kunnat träna ordentligt igår och idag då jag åkt på nått skit som går nu, svullen hals och hosta samt allmänt hängig. Var till apoteket igår och fick en hel kasse med prylar, det, samt mkt vila, vatten och vitaminer ska nog göra susen.

Notera mitt mycket ninjaaktiga huvudbonad! Örat har blivit sämre igen, har varit tvungen att tömma det två ggr. Samt att jag är tvungen att ha det tejpat mot skallen hela tiden plus att de senaste passen har jag använt en earguard.

Notis för de intresserade: Det är väldigt svårt att se cool ut i en sån!

Big Buddha

image81

En eftermiddag var vi iväg till en gigantisk budda staty dem håller på att bygga här. 45 meter hög är den, ganska imponerande. Men det som imponerade mest var byggställningen som omgav statyn och som thailändarna studsade runt på.Mycket fascinerande. Undra vad Skanskas skyddsombud skulle säga om man började rigga sån där hemma i Sverige?

Swensen's

Dagen efter fighten så åt vi middag på Swensen’s. Ett ställe som endast säljer glass och dyligt. Och efter att varit tvungen att tappa 3kg inför fighten så var det rätt trevligt att svulla lite! 5 stora glasskulor toppat med choklad och vispad grädde. 2 vofflor, en milkshake och två munkar senare så kändes det inte längre som en lika bra idé dety gjorde på vägen dit! Men gott var det. Å stackars

Johnny, som knappt syns bakom min köttskalle, var tvungen att titta på och äta torkad frukt då han skulle gå match några dagar senare, som han för övrigt vann på knockout i andra ronden.

Å så här såg det ut

Här har ni videon. Händelseförloppet var inte riktigt som jag beskrivit tidigare. Det var bla i första ronden som han skakade mig och i andra ser det ut som han äter några slag, dyker och sen går på en legtripp men fastnar i giljotinen. Samt att det kanske inte ser lika övertygande ut som det lät i texten!


Å så här gick det

Hehe, sorry att jag inte uppdaterat tidigare. Jag hade hoppats på att hinna få filmen innan, men det verkar dröja nån dag så ni får nöja er med en recension och lite bilder!

Dagen spenderades i sängen lyssnandes på Hatebreeds Live For This och försöka hitta mitt killermode, och det funka. Efter att ha fått händerna lindade och tejpade, uppvärmning och massage, en snabb regelgenomgång och peppning från mitt corner var det dags att kliva in i ringen. Och nånstans där försvann även all nervositet. Planen var enkel, slå först, slå hårt och gå efter en tidig nertagning och sen jobba med slag. Å så här gick det till, ungefär, har inte fått videon än och minns bara delar av händelseförloppet.

Rond 1

Första kombon höll nästan på att sänka honom och medans han stapplade bakåt sköt jag in och gjorde en redig dubble leg slam. Landade i sidemount, några armbågar mot kroppen, några hammerfist mot ansiktet, men hade svårt att kontrollera honom och han lyckades ta sig därifrån och tog guard. Jobbade med slag inifrån hans guard, lyckas ställa mig upp, forsätter slå och känner hur en av hans uppkicks stryker min kind, bakar bort och jag hamnade stående framför honom. Skickade iväg några sparkar mot benen, några träffade där de skulle men en träffade hans knä, kände inget då men idag är foten fortfarande svullen. Försökte även med en yxa i magen på han men till min stora besvikelsen så missade jag på håret. Domaren ställer oss upp och vi blir stående en kort stund, tror jag träffar med lite mer slag här och sen får jag en till nertagning, återigen till sidemount, bankar lite på han, tar mount, försätter banka, han ger mig ryggen, jag får in hoockarna och vänder på honom. Försöker mig på ett rearnaked choke, men han lyckas ta dig därifrån och hamnar i min guard och där bryter domaren och rond ett är slut.

Rond 2

Jag minns inte riktigt men tror det här går rätt fort. Båda går ut hårt med slag, jag får in några träffar och han kontrar, han får in en ganska fin träff, jag stapplar till och han skjuter in och tar ner mig men på vägen ner lyckas jag koppla en giljotin och få honom i min guard. Först hade jag huvudet och ena hans arm inne, men den satt fortfarande tight, lyckades justera greppet och fick in den djupt utan hans arm och efter några sekunder klappade han ur.


Jag hade faktiskt velat avsluta det annorlunda och en kort, kort stund funderade jag på om jag skulle släppa giljotinen och försöka ställa mig upp igen, för jag hade hellre vunnit på en TKO eller KO. Men jag kände att jag kunde avsluta och vågade ärligt talat inte chansa.

Här kommer bilderna så länge och videon kommer upp så fort jag får den!


Matchdags!

image63

Imorgon smäller det. Senaste dagarna har jag tagit det ganska lugnt, sista fulla träningsdagen var i fredags. I lördags rullade jag lite lugnt på öppna mattan passet. Söndagen spenderade jag i sängen och på Phuket Spa i deras solstolar, pool och bastu. Idag har jag kört lite, bara för att få flåsa och svettats en aning. 3x3 minuter hopprep och 3x3minuter på säcken och avslutade med 2 minuter ground ’n pound. Sen har jag även idag spenderat nån timme på Spat. Morgondagen blir nog lika lugn, kanske, kanske kör lite säck på morgonen, får se.

Sen kl 21 börjar fighterna, förmodligen är jag match nr 4 eller 5. Dock är våran den enda mma-matchen. Det är 3x3 minuter i ring med UFC regler och handskat, minus armbågar mot huvudet.

Motståndet heter Lawrence, är också en gäst här på campet, kommer från England, är 179cm lång och väger strax under 77kg. Mot mina, 173 cm och strax över 77kg. Sist jag vägde mig visade vågen 78 och det får duga, dem är inte så noga med vikterna här nere och Lawrence var lugn med det han med.

Jag vet inte så mkt om hans game egentligen då dem har lyckats separerat oss riktigt bra. Men det som rullat och stått med oss både säger att han, tekniskt sett är en bättre grappler men att jag är starkare på backen och har bättre standup än honom. Så, vi får se, jag tror på seger, förmodligen KO eller TKO eller en tilldömd seger, jag har svårt att se att det skulle avslutas med en submission. Själv skulle jag föredra att avsluta det med slag på backen. Allt kan hända. Jag tror på en ganska jämn match och jag hoppas på krig! Oavsett vad som händer så kommer jag gå därifrån med ett leende, det här ska bli kul!

Budgetkoll 07-10-05

Nu har jag varit i Thailand lite mer än en månad och här följer en ungefärlig överblick på hur mycket jag spenderat hittills och på vad. I början hade jag rätt bra koll på budgeten i ett jätteambitiöst Excel dokument, men det tröttnade jag på efter några veckor. Så det här är uppskattningar räknat på att bahten står i 5 svenska kr (forex säljer för 5.1kr).
  • Jag äter i snitt för 240 baht (ca 48kr) per dag, totalt 7200 baht (ca 1400kr). Då är inte frukost inräknad som jag tillagar själv i min fina riskokare som jag köpt för 400 baht (ca 80kr), gröt och ägg står på menyn varje morgon.
  • 1000 baht (ca 196kr) har jag spenderat på diversevaror såsom kaffe, havregrynsgröt, ägg, soyaprotein, vitaminer och elektrolyter. Som jag handlar på Tesco Lotus, Thailands svar på Willy’s.
  • Ungefär varannan dag köper jag vatten och frukt för ca 120 bah (ca 24kr), totalt 1800 baht (ca 360kr).
  • Träningen 8000 baht (ca 1600kr).
  • 4 st massage 2000 baht (ca 500kr)
  • Boendet 5500 baht (ca 1100kr). Totalt 9000 baht, Fredrik tog en del av den kostnaden.
  • Scooterhyra 3.5 vecka 2700 baht (ca 540kr), totalt 3700 baht, delad med Fredrik.
  • Shopping 3000 baht (ca 600kr).
  • Biljetter till Bangla stadium, 2000 baht (ca 500kr).
  • Taxi 1000 baht (ca 200kr).


Totalt 34600 baht, vilket motsvarar ca 6785 kr.

Det är lite mer än vad jag hade tänkt mig men med tanke på att det är första månaden så tycker jag att det är ok. Nästa månad däremot kommer jag halvera den totala boendekostnaden då jag flyttar in i ett av gymrummen på campet som kostar 4000 baht i månaden. Samt att jag blivit erbjuden att träna för halva priset om jag stannar här ett tag. Vilket jag tror jag kommer göra. Således kikar jag även på alternativet att köpa en scooter eller liknande istället för att hyra, får de hur det blir.


Dagens träning

Blev ett pass i måndags, sen inget i tisdags pga massagen. Men idag körde jag på. Ett thaipass på morgonen och ett mmapass på eftermiddagen plus lite extra ronder med Ray efteråt. Totalt strax över 5 timmars träning.

Morgonpasset, thai.

Första passet i avancerade ringen. Började med uppvärmning, 40 minuter med hopprep och studsande på bildäck, varvat med lite dynamiskastretchövningar. Har börja lagt till det i mina uppvärmningar nu för att försöka öka flexibiliteten.
Sen en gemensam stretch och lite fler uppvärmningsövningar.

Efter det 2 ronder skuggning, 3 ronder sparring, endast boxning. Sen 3 ronder pads och avsluta med 3 ronder på säcken. Alla ronder på 4 minuter.

Sen till lite fys, börja med en övning som inte låter så jobbig men faktiskt är riktigt besvärlig. Stå på tå framför en säck, sen putta säcken med raka armar tills armarna är rakt ovanför huvudet och säcken i kraftig vinkel och sen hålla den där i 10 sekunder, ta ner den, daska på med några knän, sen putta upp den igen, osv. vet inte hur länge vi gjorde det men hela kroppen skrek iaf efter en stund. Sen en massa olika hantelsving. Sen 3x1minut med steppa upp och ner på en bänk och avsluta med 200 situps.

Eftermiddagspasset, mma.

Gemensam uppvärmning och stretch, sen 20 armbars, 20 trianglar och 20 svep från guard. Efter det drillade vi några tekniker. Armdrag och olika sätt att ta ryggen. Sen efter det fys, blev 3x4 minuter med olika övningar, typ sprawl, upphopp, armhävningar, knän, situps, med övningsbyta var 30’e sekund.

Sen grappling, 5x5minuter. Å efter passet körda jag lite stående tekniker med Ray. Där ena personen körde lätt sparring helt valfritt och den andra kontra med givna kombinationer, 3x4minuter var.

Riktigt bra träningsdag, känns bra i kroppen nu får se hur det känns när jag vaknar!

Massagefrossa?

Feberfrossa har jag både hört om och haft, men massagefrossa? Tydligen. I måndags så fick jag åter igen massage av Suzy. Innan vi började så sa hon att hon skulle ta lite nu och sen att vi skulle träffas igen imorgon, för att det skulle bli för jobbigt för mig annars. Men matcho som jag är så sa jag att hon inte alls behövde tänka så och att hon fick gå hur hårt åt mig som hon ville så länge det låg inom ramarna för vad som skulle ge en förbättring. Som svar fick jag ett flin och ett ”Okeeey, If u say so!”

Å fy fan, fy fan! Jag har varit med om saker som gjort ont tidigare. Pierre, naprapaten som jobbat med mig hemma har stått för en av den smärtsammaste upplevelsen hittills. När han fixade en muskelbristning som läkt fel genom att massera fram en blödning i den och sen stretcha den. Men de här, de slog det med hästlängder.

Det tog nästan 2 dagar att återhämta mig från den, hade som träningsvärk i hela höft och röv regionen och vaknade bla mitt i natten med frossa, och fortsatte frysa trots avstängt aircondition och kläder på under täcket.

Men idag, 3 dar senare, känns det bra, bättre än innan, lite rörligare, lite smidigare. Bra att det funkar, ser dock inte fram mot nästa möte.


Slappar helg med Fighter & BBQ

De har varit fortsatt regnigt förutom ett litet uppehåll i lördags då jag faktsikt han ner till stranden och få lite bad och sol. Sen på kvällen var det dags för Tiger BBQ Party. Riktigt trevligt, alla från campet var där, kollade senaste UFC galorna och tryckte i mig så mycket av maten det bara gick.

Söndagen verkligen spöregnade det hela dagen så det blev mest tevetittande med några undantag för mat.

9 dagar kvar till matchen, ska träna hårt i 5 dagar till tänkte jag sen köra två lätta dagar och vila två dagar innan.

...sen har internet varit nere i princip hele Phuket regionen sen i fredags pga nån avgräven kabel nånstans!

RSS 2.0