Visarun

Imorgon är det dags för min första visarun. Har förbrukad de 60 första dagarna av mitt dubbla turistvisum, plus att jag har gjort en 30 dagars förlängning av dem på de lokala imigrationskontoret. Så imorgon kl 6.30 bär det av i en minibuss till Burma. 12 timmar tar det, spännande!

Dagens träning

Två mma pass. Förmiddagspasset blev rätt lugnt, eftet uppvärmning och stretch körde vi clinch och dirtyboxing, 4 ronder clinchsparring. Sen körde alla varsin 4 minuters rond mot väggen då de andra jagar nertagningen och lyckas han så kommer nästa in. Efter det en 10, 9, 8 och sen 6st 4minuters ronder grappling. Å efter passet passade jag på att jonglera lite med vikterna. Körde en cirkel med 5 övningar, 16-20 rep, 3 varv utan vila mellan övningarna, dock mellan varven.

Eftermiddagspasset.

Var mest nybörjare, så efter uppvärmningen så drillade vi förflyttningar och positionering på backen samt vanligt armbar från 3 av positionerna. Efter det cardio, 3x30 sprawl med skuggboxning emellan, den som inte sprawlar bestämmer när personen ska sprawla genom att försöka röra dennes höft. Sen rullade vi resten av passet, blev en 6st 4 minuters ronder här med tror jag. Efter passet körde jag lite extra cardio. 3st 4 minuters ronder med 60 sekunders vila emellan. I intervaller av 30s stående på mits, med slag, knän och sprawl. Sen 30s ground ’n pound på en liggande säck.

Onsdag? Ehm, va? Fredag!?

Ha, jag var bergis på att det var onsdag, men det var det tydligen inte, det är fredag! Jag har lyckats kommit in i ett thaitempo, ingen stress, inga måsten, ingen brådska. Frågar du mig vad klockan är blir jag tvungen att springa in till rummet och kolla på telefonen. Frågar du mig vilken dag det är måste jag tänka efter. Härligt! Veckan har bara flygit iväg, har kört mma hela veckan, 2 pass per dag. Ray var tillbaka några dagar men har åkt iväg igen för att corna Nagoo som har match i Art of War 9 i Kina. Sen när han kommer tillbaka börjar hårdkörningen inför våra matcher på Bali!

Träningen går bra, har gott med en småsnuva nu i några dagar så jag är lite småhängig. Men har ändå lyckats kört rätt bra med cardio och haft några sköna sparringpass.

Åh förresten, med undatag för en dag nu i veckan så är det fortfarande 30+ och sooool! Ifall ni undrar! :)


Skön helg

Två träningspass, två stekapåstrandpass, några tupplurar, en bra film, lite biljard, god mat, lite glass och shopping.

Skön helg och fortfarande 30 grader och solsken på dagarna!


Dagens träning

…var tuuung!

Förmiddagspasset

Blev det thaipass, och efter det vanliga 30 minuterna med hopprep och övrig gemensam uppvärmning fick jag jobba på säcken i 6 ronder innan det var min tur med padsen. Och hela tiden flåsade en tränare mig i nacken, rättade teknikerna och skrek ”MO POWWA!” var fjärde sekund, det blir jobbigt efter ett tag. Sen var det dags för 3 ronder pads, 4minuters ronder som vanlig, förutom sista ronden då som kändes som en evighet, och förmodligen var det också, jag var nämligen ensam i ringen kvar då och tränaren som klockade ronderna pysslade med annat…var nära att göra en Laban! ;)

Efter det lite clinchtekniker och clinchsparring.

Sen pysslade vi med lite polymetriska övningar, dvs jonglera med medicinbollar på diverse sätt. Avslutade med 200 situps, och de första 50 med en tränare som slängde bollen i magen vid varje situps, de borde inte va nått problem, men han lyckades träffa nedre revbenen och solarusplexus i princip alla 50 gånger, mindre skönt!

Avslutade med cooldown och stretch. Allt som allt 2.5h, ett bra och skönt pass!

Eftermiddagspasset

MMA och det blev ännu värre.

Efter att ha värmt upp och drillat några benlås och counters gick vi på cardion. Började med att hoppa djupa grodhopp över mattan, vända, och springa på alla fyra tillbaka, sen göra så för alla mattrader på bredden, tror det är 8 rader. Sen göra hela den grejjen 8ggr. Efter det körde vi en 10, 9, 8. Som i sig inte brukar vara så jobbig, men nu var det. Dvs, 10st jumpingjacks, 10st sprawls, 10st armhävningar, 10st sittups och 10st upphopp. Sen börja om med 9 av varje, sen 8, osv ner till 1.

Efter det grappling, blev bara 6st 4 minuters ronder.

Sen lite extra matchcardio på det. Samma som igår. 30 sekunders intervaller av att stå upp och boxas, sprawla och skjuta in och nästa intervall ground’n pound på en liggande säck. Körde 3st 4 minuters ronder med 2 minuters vila emellan.

Nu ska jag äta tonfiskröra med kex och lägga mig i sängen och dö! :)

Titta vad jag hittat!

image95

THAILÄNDSKA OSTBÅGAR!


Jag som har börjat gått i importtankar, problemet löst!

Dagens träning

Orkar inte redogöra för gårdagens pass, men det blev ett thaipass på morgonen, ett mma pass på eftermiddagen och lite lätt vikter efter det.

Idag så vilade jag på förmiddagen och körde bara mma’n på eftermiddagen. Det blev den vanliga uppvärmningen och stretch. Sen drillade vi några tekniker från guard, armbar till triangel och tillbaka till armbar igen, samt försök till triangel men ta en kimura istället. Sen rondade vi dem med lite slag, 4 st 4 minuters ronder, halva ronderna var på rygg.

Sen cardio, ground’n pound. Starta i personens guard, börja banka, och hålla på så länge man behåller dominant position. Andra personen försöker försvara och escapa/svepa, lyckas han så lägger sig den andra på rygg. 5st 4minuters ronder. Efter det så rullade vi, vanlig grappling, blev en 7-8 ronder iaf, minns inte riktigt.

Sen efter passet så körde jag och Wade, som också har match i december lite fightcardio. Ena personen har headguard, båda har boxningshandskar. Totalt 4 minuter med 30 sekunders intervaller. Först stående, ena personen jagar han med headguard med kombinationer tills denna antingen säger sprawl, var på personen sprawlar, eller han säger shoot, varpå personen skjuter in och lyfter upp honom på axeln. Nästa 30 sekunder på backen, ground ’n pound på en liggande säck, alternera mellan olika positioner och slag, knän, armbågar, samt en å annan stomp eller soccerkick. Den andra försöker då och då slita eller putta av han från säcken för att göra det lite jobbigsare. Sen köra dem två varranan intervall i 4 minuter. Det blev bara två ronder idag. Men målet är att kunna göra minst 4 sånna 5 minuters ronder och fortfarande kunna slå hårt samt vara explosiv i inskjutningarna.

Så, imorgon blir det två pass igen, ett thai och ett mma, och om jag orkar tänkte jag lägga mig på stranden mellan passen! :)

Varsågod Laban

Å jag ber om ursäkt för att jag inte kan tillfredställa dina sadistiska och morbida önskemål om ett trashat öra.


…men 3st tömningar, 3 veckors tejp runt huvudet a’la mentalpatient och numera grapplande med öronskydd har nästan gett mig mitt söta lilla vänsteröra tillbaka som det var från början. Med några små skavanker och undantag!
Väderlek

3 dagar av 30 grader +, uppehåll, klarblå himmel och solsken! :)

- Hur har ni det? Minusgrader? Frost? Snö? Kallt?


Dagens träning

Förmiddagspasset

Det blev ett thaipass, första sen fighten med Lawrence. Inte bra, känner att jag tappat lite på den stående fronten. Så från och med nu blir det iaf minst 4 thaipass i veckan.

Började med 20 minuter fri uppvärmning, hoppade hopprep och varvade med lite dynamisk stretchövningar. Sen en kort gemensam uppvärmning/stretch. Efter det blev det 2 ronder skuggning, 3 fria ronder på säcken, 3 ronder boxningsparring, 3 ronder mitts, 2 ronder endast frontkicks på säcken, 2 ronder endast knän på säcken och 2 ronder endast armbågar. Alla ronder 4 minuter. Efter det drillade vi några teknikcombos i ringen.

Sen fys, 4 minuter varranat knä hållandes i ringkanten, 20st hoppa-över-krypa-under en person som står i armhävningsposition. Sen lite olika hantelövningar och avslutade med 200 situps och 50 låååångsamma armhävningar, samt stretch.

Allt som allt strax under 3 timmar.

Eftermiddagspasset

MMA. Ray är i ryssland och fightas, eller har fightas, i Governors Cup, vann för övrigt på knock i första ronden. Så det är Wade, den assisterande mma tränaren som håller i passen tills han är tillbaka. Har blivit ganska fri träning den gångna veckan.

Började med den traditionella uppvärmningen/stretchen. Gick direkt på och drillade några escapes från mount, la sen till slag och rondade dem 2 minuter var 3ggr. Sen blev det sparring för hela slanten, 10 st 4 minuters ronder,varranan rond boxningsparring och varranan rond ground 'n pound! Skönt pass!

Veckan som gått

Har varit dålig på att uppdatera sista tiden, dels av lathet, men sen så händer det inte så speciellt mkt just nu. Förutom träningen då. Det är fortfarande regnigt med undantag från idag då solen sken och det var riktigt varmt faktiskt. Hoppas vädret vänder nu för det börjar bli lite tröttsamt med allt regn. Träningen har gått sådär förra veckan, började bra men sen drog jag på mig nåt skit i magen så tor-lör blev det inga pass, jag försökte men det va igen ide. Men sen igår så lyckades jag producera en iaf semi-solid skit så idag tränade jag på för fullt ös, gick helt ok, så jag hoppas på en bättre vecka!

Battle on Bali update

Har fåt kontrakt för fighten nu, så det är så gott som klart! Galan kommer hållas på The Westin Resort Nusa Dua. Det kommer tydligen vara en rätt stor gala med pyroteknik och sånt tufft samt att det kommer spelas in och eftersändas på teve. Flygbiljetter tur och retur samt hotell och mat för två dagar betalt.

Sen är det inte UFC regler som jag trodde från början, utan det är Pride regler PLUS armbågar mot huvudet på marken, ääääännu bättre! ;)

Ny lya

Har flyttat från Forrest bungalows till ett av de små rummen på campet, och därmed sänkt boende kostnaderna från 9000baht i månaden till 3600, ca 700kr. Billigt, billigt! Tyvärr är det långt ifrån så bra som Forrest, men för det priset helt ok. Teve, dvd, internet och stor kyl finns i rummet. Sämst är de delade toaletterna och dusharna samt att rumet ligger mitt i campet så om jag nu skulle villja ha en sovmorron så krävs det öronproppar för kl 7.30 börjar de smattra i padsen utanför.

Men jag är inte så kräsen, kommer ha det bra här!


RSS 2.0