Blod, svett & ett fult öra

Näsblod, en gammal och en färsk blåtira, litet jack i pannan, blodsmak i munnen, dunkande blomkålsöra, svidande vader, svetten droppar, det susar i skallen…

…och jag älskar varenda sekund av det!

image62


Frukost med fienden

Pga vadproblemet så tog jag en skön sovmorgon i morse och var lagom upp för att käka en sen frukost med de andra lata grabbarna. Vid bordet satt bla Lawrence, en mkt trevlig och jävligt rolig engelsman. Jag känner han inte direkt men umgås med han ibland, har varit på stranden några ggr, träffas ofta på det lokala mathaket, snackar skit och garvar.

…och om 13 dagar ska jag och Lawrence dra på oss minimala handskar och försöka spöa skiten ur varrandra på Bangla Stadium. Lite småskum känsla faktiskt! Men jag ser fram emot det!


Nya vader tack!

Två mornar i rad körde jag thai, måndag och tisdag. Första dagen var det ca 30 minuters hopprep som uppvärmning, andra dagen studsade jag väll ca 40 minuter, dag nr 3 kunde jag inte av egen kraft lyfta hälarna från backen! Så i två dagar har jag hasat runt med en besvärad min och endast kört mma på eftermiddagarna. Idag har det dock känts helt ok och imorgon tänkte jag köra thai igen.

Sen så tittade solen fram idag första gången på en vecka, det var trevligt. Hoppas på uppehåll och sol ett tag nu så jag kan jobba på brännan!


Singel

Då har Fredrik åkt hem efter 3 veckor på plats. 3 veckor som gick väldigt fort och tyvärr innehöll lite för mkt regn, men det har varit roligt. Hoppas han hinner komma ner en gång till innan jag drar hem…och att hans magen inte spökar på planet! Hehe! Å du Fredde, bara så du vet så slapp jag lide, det har gått över nu! ;)

Första Thaipasset

Körde thai i morse, va lite segt att kliva upp vid 6. Men de va faktiskt skönare än att köra vid 9 för de blir två timmars extra vila mellan passen. Började med en halvtimmes hopprep, sen lite övrig gemensam uppvärmning och stretch. 2x4minuters ronder skuggboxning, sen vart det 4 ronder pads i ringen. Efter det 4 ronder på säcken. Sen körde vi lite knä, började med 100 knän på säcken, sen 20 vändor fram och tillbaka över träningsytan varanat knä, sen en 4 minuters rond med en knädrill i clinch. Efter det 400 situps och 100 armhävningar, och lite stretch på det.

Nu var detta pass i nybörjarringen, alla får börja där sen slussas dem vidare till medel och sen vidare till avancerade. Så imorgon ska jag köra i medel och förhoppningsvis senare i avancerade. Var lite orolig hur det skulle gå att sparka med höfterna men det va faktiskt inge problem alls. Sussis mördarmassage i kombination med att thaitränaren som höll padsen inte var så lång gjorde nog susen!

Körde mma på eftermiddagen, gick bra. Känner även här att höfterna är på bättringsvägen. Börjar nog vänja mig vid den här mängden av träning, känns skönt.


Lite stel!?

Träffade campets yogainstruktör, som även masserar och är naprapat och diverse sådant, idag för att jobba lite med mina höfter. Har dragits med problem med dem i snart två års tid, vilket har resulterat i att jag är väldigt stel och orörlig emellanåt. Iaf, jag förklarade problemet, hur de känns och var det gör ont etc, sen började hon dra, trycka, klämma och känna. Dessa är några av sakerna hon utbrast:

”Wow, what the hell have you done?”

”Amazing, this is the worst thing I’ve ever seen!”

”What a specimine, I will have relly fun working with you!”

Sen blev det två timmar smärta!

Höfterna är snea, ryggen är också sne vilket resulterar i att benen är olika långa, gluteus, ljumskar och höftböjarmusklerna inflammerade, samt nån muskel på baksidan låret med, ner mot knävecket.

…inte konstigt att jag inte kan sparka er i huvudet! ;)

Nu låter det kanske rätt illa, men det är faktiskt bättre nu än vad de varit på länge om man sätter det i proportion till hur mycket jag tränat på sista tiden. Så det känns bra, och Sussie, naprapaten, hon sa att det bara är muskulära problem som går att lösa. ”I’m gonne make you a new man” sa hon, så vi får se. Ska träffa henne på onsdag igen.


Uppkommande match & träning


Den 9:e oktober ska jag gå match på Bangla stadium. En mma match, med ufc regler minus armbågarna på backen, mot en annan kille här på campet. Så dem har separerat på oss så vi inte tränar samtidigt. Ska bli riktigt roligt. Så nu kommer jag inte längre köra mma på förmiddagarna, då han gör det, utan då blir det ett thaipass istället. Börjar med det på måndag.

Blev bara ett pass idag pga uppdelningen. Å idag var första dagen då jag kunde ligga på rygg på backen utan att grina illa pga solbrännan. Å det blev ett riktigt bra pass faktiskt. Vi var en hyfsad grupp också, 10 pers. Först drillade vi lite tekniker och escapes från mount. Sen blev det cardio, 3x30 sprawl med skuggning emellan. Efter det grappling, blev en 6x4 minuters ronder. Sen efter passet körda jag 3x4 minuters stående sparring med Ray. En riktigt bra pass rakt igenom.

Märker en enorm skillnad vad det gäller konditionen redan nu, efter 3 veckor. Återhämtar mig snabbt mellan ronderna, plus att jag orkade hålla bra tempo i sparringen på slutet med. Sen har jag mer eller mindre vant mig att träna i den här värmen nu. Skönt!


Överlevnadstips

Ska ni ligga på mage på en surfbräda i stekande sol? Använd då ordentligt med solkräm!

…de gjorde inte jag, vilket har resulterat att de senaste dagarnas träning varit riktigt smärtsamma. Att grapplas med svidande solbränna känns ungefär som att hasa sig fram liggandes på grus med skinnflådd mage borde göra. Men, men, jag har pinat mig igenom det ändå, för att liksom lära mig en läxa. Och nu, tre dagar senare, börjar det kännas ok. Håller även tummarna för att jag inte ska börja flagna.

Fredrik har också lidit lite av bristen på solkräm. Den kraftiga solbrännan och en förmodligen smygande magsjuka i kombination har tyvärr gjort honom sängliggande de 2 senaste dagarna. De är inte såååå farligt, han är lite hängig bara, och han springer på toaletten lite väl ofta, så Fredriks mamma, du behöver inte oroa dig! ;)

Surfs Up

image61

De va hyfsat väder ute, halvklart och sol. Så när Fredrik kom hem och väckte mig eftermorgonträningen och efter att vi käkat så drog vi till stranden för att jobba lite på brännan, som för övrigt justs nu känns lite överarbetad. Så vi hookade upp med en norrman från campet, racade ner till stranden och när vi väl var där så fick vi för oss att spontan surfa lite. Varken jag eller Fredrik har tidigare stått på en surfbräda.

Han vi hyrde av sa att det va enklare med en lång bräda och garvade. Jag tror vi blev blåsta, för snowboard är fan lättare med mindre bräda, men vad vet jag om surfing. Sen regerade vi Kata Beach, iaf de 4 första vågorna närmast stranden, hehe. Gick ganska bra för att vara första gången. Båda lyckades ställa sig upp ett par gånger iaf. De svåraste var faktiskt att ta sig ut. Kul och jobbigt. De här ska jag lära mig!Dagens träning

Fredrik var duktig han, han studsade upp tidigt och var med på thai morgonpasset, jag var mindre duktig. Tanken var att köra mma förmiddagspasset som vanlig, men efter att ha suttit på sängkanten en stund och funderat så bestämde jag mig för att sova istället.

Eftermiddagspasset däremot blev riktigt bra. Vi drillade lite teknik först, några guardpasseringar. Efter det lite cardio. Hopprep. Tre och tre, sen håller två pers hopprepet emellan sig och den tredje hoppar över, gör en sprawl, krälar under och så över igen. Nudda hopprepet och den gången räknas inte. 3x25st. Efter det 5 ronder grappling, 3 ronder boxing och 3 ronder clinch, 4 minutersronder.

Eftermiddagspasset

Vart också rätt lugnt faktiskt. Boxades 4x5 minuter mot Ray, sen vart det några ronder cirkelträning med, ground ’n pound, nertagningar, boxning och brottning. Sen gick vi igenom en massa grunder och tekniker för 2 thailändare som ska gå mma matcher snart.

Fredrik däremot hade det lite tuffare, 3timmars thaipass. Såg skönt ut, och dem höll fortfarande på när jag var klar, trots att de börjar en halvtimme tidigare. Så jag passade på att filma lite å ta några bilder. De här är alltså när han redan kört 2.5 timme! Filmen blev lite mörk, men de får gå ändå.


Gästspel

image48

Började den nya träningsveckan lite lugnt. Ett BJJ svartbälte som var på smekmånad här i Phuket stack in huvudet och höll i förmiddagspasset. Sammy Nåntingkommertyvärrinteihåg, från Jordanien, hållt på i lite mer än 18 år, riktigt duktig och mycket trevlig.

Han gick igenom lite tekniker, gick runt och hjälpte till och så. Sen var han även med och rulla på slutet av passet.
Småfuktigt

På söndagar så har allt inom en nära radie av där vi bor stängt, så vill man äta måste man surra iväg nånstans med moppen. De gjorde vi, vi drar till Phuket Town, käkar och kollar runt tänkte vi. Å jag lovar, hela de område som kallas Phuket Town består i princip av enkelriktade gator hit å dit och svängförbud hit å dit. Om det nu va i Phuket Town vi va, jag vet faktiskt inte. Så efter att ha snurrat runt ett tag och INTE hittat nått käk så lyckades vi iaf hitta tillbaka till samma väg som vi kom, å sen börja det regna. Å inget lite duggreng, de kändes mer som hagel. Så vi sladdade in under närmsta tak och stod där som två fån utan regnrockar och väntade ut de värsta ovädret. Det slutade iaf med att vi åkte till ett köpcentrum, käkade, köpte en kasse bananer och en back vatten, å åkte hem!

Så nu är det bara att inte horisontellt läge i sängen, kolla teve och ladda för en ny vecka av hård och härlig träning.


Fortsatt regn & shopping

De va lördag och träningen var klar för veckan. Och efter att ha suttit i bungalowen kollat halvtaskiga filmer och stirrat ut i spöregnet i 3 dagar så passade vi på att, medans det va lite uppehöll, att dra iväg till helgmarknaden för att strosa runt lite.

...å de hela slutade i lite spontatnshopping som tröst för att vi inte har kunnat hänga på stranden och jobbat på brännan!

Resultat:

Fredrik handlade några, eller rättare sagt ett mindre parti, tröjor.
image44


…och jag köpte 8 stycken nyfriterade munkar!
image45

Mer träning & lite blomkål

Träningen har rullat på veckan ut, körda dock bara ett pass i fredags då jag knappt kom ur sängen när det var dags för eftermiddagspasset. I lördags var det öppen matta och det blev några ronder boxningsparring med Ray, han som har hand om mma träningen. Trots att vi körde med 18oz’are så var jag ner i backen och vände ett par gånger och det susade rätt fint i skallen. Ni kanske får kika, har det på video, ska bara kolla med honom först att det är ok att lägga upp det på nätet.

Varför har inte du blomkålsöron? Den frågan har jag fått lite då och då innan. Jo, för att jag har så mjuka öron, har jag då stolt svarat. Fel svar! Det är nog snarare så att jag har inte tränat tillräckligt hårt och tillräckligt mycket! För efter knappt två veckor här ser mitt vänster öra inte riktigt ut som mitt högeröra. Det är inte så farligt, men det är en början. Hur ser det ut om ett år?

 
- Mitt "friska" öra, som dem ska se ut, snyggt om jag får säga det själv! 
- Vänsterörat, mindre sexigt. Visst, inte så farligt, men ändå!
Bangla stadium

Igår kväll var vi till Patong och Bangla Stadium för att kolla på och suporta 5st från campet som skulle gå match. De två första matcherna var små grabbar i 10-12 års åldern. Rätt bissart att se små barn tävla under exakt samma förhållande som älde, ungarna försökte verkligen knocka varandra. Dem kör också med samma handskar, haha, dem började strax under armbågen, såg lite lustigt ut faktiskt.

Jag är inte sådär jätte fan av att se fighting live, jag saknar repriserna. Men det var roligt ändå, några bra matcher och två fina knockar. Sen att se hur thailändarna går i spinn i publiken när de håller på med sinn vadslagning, helt galet!
En vecka har gått

…och det börjar kännas att jag INTE är van att träna 4-5 timmar per dag. Nacken är rätt mör, sen börjar jag känna av i höfterna rätt mkt, så jag ska nog ta några ordentliga massage nu i dagarna framöver. Har kört på med två mma pass per dag och tänkte fortsätta med det iaf fram till mitten av oktober då jag ska vara med i Grappling Games i Bangkok. Efter det så blir det nog ett mma pass och ett thaipass per dag.

Fredrik däremot, har börjar köra thai på eftermiddagarna nu. Och det syns på hans sätt att gå att de också är jobbigt, hehe, förmodligen jobbigare då de håller på en halvtimme längre och det är stående hela tiden. I går fick de börja med att hoppa hopprep i en 40 minuter, som uppvärmning! Sen har vi fått tillbaka våran ordinarie träningsyta för mma’n, så nu blir det ordentliga pass.

Tråkigt väder & TV

De senaste dagarna har det återgått till de väder som vart innan vi kom. Småmolning och med en del regnskurar då och då. Å när det regnar här så regnar det ordentligt, dropparna är skitstora, jag vill INTE sitta på scootern när en sån skur kommer. Lite småskönt ändå, för luften blir bra mycket fräshare och temperaturen sjunker en aning.

Så det har blivit en del teve tittande, och utbudet är faktiskt ganska ok då det finns 3 kanaler som kör filmer dygnet runt. Ibland är det dubbat på thai men annars är det bara thaitext. Och till skillnad från de ganska långsamma systemet här hemma, med först bio, sen hyrfilm å sen kanske en film kommer på nån ”vanlig” kanal, så kör dem ibland samma filmer som går på bio i väst på teve här. Hur kan dem göra det? Enkelt! Dem sänder helt enkelt samma piratkopior du kan köpa nere på marknaden på teve! Dem skiter helt i rättigheter hit och rättigheter dit, ibland kan det tom vara sådana kopior som är filmade inne på biografer! Och igår så frös bilden och en liten paus symbol kom fram i höger överkant. Någon sekunder senare böts den mot en play symbol och filmen fortsatte! Haha, helskönt!

Det här kan jag vänja mig med!

image37


Har slappat på beachen både på lördag och söndag. Lördagen vart det riktigt fin, inga moln och varmt som satan. Söndagen var det lite blåsigare och en del moln men det gick att stå ut ändå!


Moped race


Efter att ha hasat runt i flipflop några dagar utan att egentligen varit nån annanstans än där vi bor och där vi tränar så var det helg och dags att se sig runt lite. Så vi hyrde scooter och kastade oss ut, två svennar med störtkrukor, i den smått kaotiska thailändska trafiken.


Det är vänster trafik som gäller, för det mesta iaf tror jag. Men håll till vänster brukar funka, en sak som jag inte listat ut än är om dem har nått som motsvarar våran högerregel här!? Kanske borde fråga nån, å andra sidan spelar det nog ingen roll. För efter två dagar mopedrace på ön så har jag tagit fasta på tre regler. Tuta på allt, rött betyder inte alltid rött och framför allt, tveka aldrig! Hehe, nä, men ärligt. De va lite skakigt i början men fick snabbt in snitsen!

Fortsatt fullt ös

Ingen idé att mjukstarta här inte. Klämde av två pass på fredagen också, vädret var lite mildare men fortfarande varmare än vanligt. Repris från gårdagen, en klase bananer till frukost, promenad upp till gymmet. Första passet drilla vi lite tekniker på backen. Sen fys, 3x25 sprawl med skuggboxning emellan. Sen 5x5 minuter grappling. Lika jobbigt som igår, spyfärdig och matt av värmen, skönt! Sen efter det, skynda hem, duscha, käka, sova en liten stund.

Dags för pass nr 2. Blev ett stående pass, drilla teknik, blockar och kontringar. Avslutade passet med 4x5 minuter stående sparring, bara boxning. De va tänkt att det skulle bli lugnt tempo och ingen kraft. Men det spårade ur, till min fulla glädje, rätt snabbt och efter en stund smaskade vi på varandra rätt friskt, mycket skönt. Men framför allt, de va god stämning rakt igenom, alla gav och tog med ett leende! Bra!

Det blev en ganska tidig kväll i säng och sovmorron på lördagen, bara ett pass på dagen, kl tolv. Öppen matta, så det blev i princip 1.5 timmes grappling.Ny sambo

Jag delar rum med Fredrik och den här...

image26

Att svettas har fått en ny innebörd

Idag var det varmt, riktigt varmt, sa även de som hade varit här ett par månader. Perfekt för att köra första passen. Vaknade runt en halv nio, kastade i mig en 7-8 bananer till frukost. Tyvärr finns det inget hak i närheten som öppnar innan nio, så vi bunkrade upp med frukt kvällen innan.

Kort promenad till Tiger. Tar ungefär 5 minuter att gå från stället vi bor på till campet. Sen började vi köra, kort uppvärmning och stretch, sen drilla tekniker på backen ett tag. Efter det 4x5 minuter på säcken och sen 2x5 minuter mma sparring. Allt som allt varade väll passet strax över 1.5 timme. Men fy fan, de va riktigt, riktigt jobbig, värmen och fukten suger verkligen orken ur en, och kläderna va ungefär lika blöta som om vi skulle badat med dem. Skönt!

Efter passet hasade vi tillbaka till bungalowen, duschade, satt oss på Momma?s, restaurangen som ligger precis bredvid och käkade. Efter det direkt tillbaka till bungalowen, fullt ös med airconditionen och dog! Andra passet var ungefär samma upplägg, drilla tekniker, sen lite fys och avsluta med 5x5 minuter grappling, sen samma procedur som efter första passet, hem, käka, aircondition och dö!

Det kommer nog ta några veckor att vänja sig vid den här värmen, och ytterligare några veckor innan jag pallar att springa morgonrundan som de tuffa grabbarna gör! Värmen är dock himla bra för mina stela höfter och ljumskar iaf märker jag, redan mjukare än vanligt, snart ska jag nog kunna sparka folk i huvudet igen utan att ta ner dem först!

På plats i Phuket & TMT

Mötte upp Fredrik på flygplatsen och tog flyget direkt vidare till Phuket. Sen där var det lättare sagt än gjort att hitta en taxi som visste vart stället vi skulle till låg, eller så låssades han bara, för under tiden vi fösökte förklara så vart vi erbjuden både billigt boende och gratis mat, men, men. Efter en stund så var vi vid TMT iaf.

Första intrycket var väll som jag hade förväntat mig. De såg inte riktigt så bra ut som på bilderna men de är riktigt najs ändå. Tyvärr håller dem på bygger om ett ringområde, men de ska va klart nu i dagarna.

Sen fick vi skjuts ner till Forest Bungalows där vi bor första månaden och där var det riktigt, riktigt bra. Vi fick en hel nybyggd bungalow som de knappt var klara med när vi kastade in våra grejer. De höll fortfarande på att hyvla dörrkarmen! Riktigt trevligt boende, med dush, toalett, teve, stor säng och kylskåp.

Det blev ingen träning idag, båda rätt trötta fortfarande efter resan så vi har mest slappat, sovit, käkat och kikat oss runt. Men i morgon blir det ett MMA pass iaf, förhoppningsvis två.


Första dagen, Bangkok

Flygturen gick bra, lyckades dock inte sova som planerat, slumrade max en timme.

Efter att ha snurrat runt ett tag på flygplatsen och fått ungefär 48 erbjudande om billig taxi så lyckades jag hitta den ”vanliga” taxi kön. De första som hände var att bilen stanna, för övrigt lyckades jag nog få en av de risigaste taxibilarna som kör med mätare, och det började ryka från motorhuven. Tvärnit! Chauffören studsade ut, slet upp motorhuven, tittar på motorn (för nått övrigt kan han inte hunnit med) smäller igen huven med ett brak och drar ett kort trumsolo med hanflatorna på den innan han kommer in svingandes i bilen igen. Och allt detta har skett mitt i en bilutfart från flygplatsen i full trafik. ”No problem, no problem” säger han med ett flin och forsätter, resten gick faktiskt bra, och fort, rally till hotellet!

Avana Hotell, helt ok rum med trådlöst internet och bra aircondition för 235kr. Lastade av grejerna i hotellrummet, tog en dusch och drog ner och käkade sen. Snodde en Bangkokkarta från receptionen och kikade, tänkte jag skulle strosa runt lite. Tog en taxi till närmsta Skytrain och åkte in till Siam Center. Spenderade några timmar där och på MBK. Köpte ett par ombyten, 2 jeansshorts + 2 t-shirtat för 1100baht, typ 240kr, helt ok! Sen va tanken att jag skulle åka till Lumpini Stadium och en nattmarknad i närheten där, men trött som fan efter flyget så drog jag tillbaka till hotellet. Ska upp tidigt imorgon och möta Fredrik på flygplatsen kl 5.30 sen drar vi direkt vidare till Phuket och Tiger.


Så om allt flyter på kanske det blir ett pass i morgon eftermiddag, senast torsdag morgon iaf!

Packat & klart

Efter att med mottot "packa lätt", misslyckats med de hela och kasserat alla ”kan vara bra att ha med” grejer, har jag nu fått ner allt i min fina, fräsiga 70liters ryggsäck från Clas Ohlson…

…så nu drar jag! Hörs från Thailand!

RSS 2.0