Förlust

Det blev ett kort krig och jag presterade långt ifrån min förmåga. Tyvärr frös jag, gjorde inte det jag skulle, lät han pucha tempot. Vi stog upp en stund och böt slag med varran, han fick nertagningen, bankar lite på mig på backen, jag lyckas scrambla upp igen. Vi sluggar på varran igen, han skakar mig, jag skakar han, men han lyckas droppa mig med en av svingarna och jag går ner, han följer upp med en lr två slag till och dommaren bryter.

Jag är riktigt besviken och det svider som fan, men, men, återkommer när vi är tilbaka i Thailand med en djupare analys samt video!

Wade däremot gjorde bra ifrån sig, vann. Sänkte killen med en krog och avslutade med en soccerkick och en stomp!

Nu ska jag tröstäta ett paket munkar och dricka några liter jorgubbsmjölk! Hörs när jag är tillbaka!

Battle On Bali - Invägningen

image120

Vi kom fram till Hotel alla fighters bor på vid en 9 tiden på kvällen ungefär. En resort och spa, riktigt fint faktiskt, bra rum, stor pool inbyggd i ett berg med en stor vattenrushkana. Tyvärr har det spöregnat nonstop sen vi kom men vi funderar på att ta en tur i den ändå!

Invägningen var kl 16 på eftermiddagen dagen efter. Våran våg visade 74.5kg för mig och 81.8kg för Wade. Det stämde nu inte riktigt med deras våg, som tur var var det fel åt ”rätt håll”. Jag vägde in på 73kg och wade 80.5kg (våran visar rätt, deras fel!). Sen var det dags för steardown och fotografering.

Nu har vi iaf fått börja äta och dricka igen, skönt som faaan. Å det är det vi ska fortsätta med hela kvällen och morgondagen. Sen imorgon blir vi hämtade vid 14 och matcherna börjar kl 17. Jag och Frasse är sist på cardet, match nr 11.

Känner mig laddat, inte speciellt påverkad av viktnergången, det här blir skoj, jag tippa på ett krig!

Återkommer imorgon kväll med resultatet!


Mellanlandning i Kuala Lumpor

Imorse visade vågen på 74.7kg efter frukost som bestod av 2 kokta ägg, 4 matskedar havregryn, en stark kopp kaffe och 0.5l vatten.

Sitter på Kula Lumpors flygplats nu, deras ANDRA flygplats. Efter att ha virrat runt ett tag i lågkolhydrats och uttorknings förvirrande dimma på den flygplats vi anlände till och svurit oss hesa över att vi inte kunde hitta varken bagageincheckningen eller våran gate, så vart vi aif informerade av en vänlig själ att vi var tvunga att åka taxi till en annan närliggande flygplats och forsätta därifrån!

Slet iaf upp vågen ur bagaget, sprang in på toaletten och kontrollvägde mig, 74.4kg visade den, så nu har jag unnat mig en halvliter vatten, en dubbel expresso och en powerbar. Wade, min reskamrat, som också ska gå match låg på 0.7kg över sin vikt så han fick nöja sig med att ta en klunk vatten och snegla på min powerbar!

Hörs från Bali!


GOD JUL!

Hoppas ni njuter av julmaten, godiset och gemenskapen! Måste säga att jag saknar alla tre, fast i omvänd ordning då!

Sen måste jag också säga att det här med att "cutta" vikt var betydligt lättare en vad jag väntade mig! Imorse stod vågen på 78.5kg. Då hade jag druckit ungefär 3l vatten kvällen innan och under natten. Så här har dagen sett ut:

- Frukost: 2l vatten, 3 ägg och en stor kopp kaffe

- Ett träningspass i förd två rashguards, t-shirt och tjocktröjja ca 2h.

- Mat efter träningen: En powerbar.

- Mat innan nästa träningspass: Kycklingsallad och en till powerbar + lite vatten med elektrolyter.

- Ett till träningspass i förd två rashguards, t-shirt och tjocktröja ca 2h.

- Mat efter träningen: En powerbar.


Å nu när jag ställde mig på vågen, 72.8kg!? Utan bastu och utan sweatsuit! Det betyder att jag utan större ansträngningar har tappat 5kg under dagen. Och även att jag kan äta lite ikväll och dricka lite vatten, samt fortsätta med det fram tills invägningen i måttliga mängder och ändå klara vikten!

Intervju på www.bjj-asia.com

En intervju med mig om fighten med Fransino, med syfte att få lite publicitet till eventet och promota gymet, har publicerats på bloggen http://www.bjj-asia.com

Kul Jul

Träningen denna vecka har gått riktigt jävla bra rent ut sagt. Har kört på dubbla pass varje dag, dundrat på hyfsat med cardio, dock inte så att jag bränt ut mig. Körde sista passet idag, blev ett lätt ett. Vart 6st 5 mintuers ronder av grappling från stående. Jag är i form! Mitt groundgame känns riktigt vasst och jag VET att jag är bättre på fötterna än han.

Vågen visar 77.5-78kg å då har jag redan skalat av de mesta av fettet, så på måndag (julafton!) måste jag lägga mig under 75kg och ligga där tills invägningen som är på onsdag. Till det projektet har jag köpt en jättesexig bastudräkt som jag tänkte först jogga runt lite i och sen klafsa in på Phuket Spa och låna deras bastu! Sen så igår, idag och imorgon (fre, lör, sön) har jag och kommer jag att dricka löjligt mkt vatten, har väll pressat i mig lätt över 10l idag. Detta för att sätta kroppen i ett sorts ”kissmode” för att påskynda vätskeutdrivningen på måndag. Och efter det vara väldigt återhållsam med vätskan och maten fram tills invägningen

Vi flyger till Bali på tisdag, det tar hela dagen och vi kommer fram på kvällen. Invägningen är på onsdag eftermiddag. Eftersom jag inte vet var eller hur vi ska bo så vågar jag inte ”cutta” när vi väl är på plats och därmed riskera att inte klara invägningen på första försöket och tvingas in i bastun kvällen innan fighten. Därför väljer jag att droppa all vikt innan jag åker, kommer bli tungt men det kommer gå samt att jag vet att jag har 24h på mig att ladda om efter invägningen. Återkommer med uppdateringar kring detta projekt senare! Ska ärligt talat bli lite spännande!

Around The Camp

image102

Rundtur på Tiger Muay Thai & MMA

Har tänkt göra detta sedan länge men det har liksom inte blivit av. Men det är svårt att skaffa sig en uppfattning om hur campet ser ut genom att titta på deras nuvarande hemsida, en ny är dock på gång. Men iaf, jag tänkte ge er en liten rundtur. Bilden ovanför är egentligen 3 st ihopklippta bilder, därför det ser lite skumt ut. Men så ser det iaf ut om man står på vägen och tittar in mot campet.

Campet är uppdelat i tre delar, från ingången sett har vi först den avancerade muay thai ringen och mma delen, en liten reception samt lite vikter. I mitten är det mellanringen för muay thai. Mellan den och första delen finns ett litet tempel samt Tiger Grillen. Längst bort, del tre, finns nybörjarringen, gymrummen samt en till samling med vikter, träningsredskap och två motionscyklar. Varje muay thai ring är omgiven av säckar. Har tagit ett gäng bilder, slänger upp dem nedan med förklaringar. (Bilderna är tagna runt 13-14 tiden, dvs mellan passen, däräfr de ser lite öde ut!)


Första delen.

Bilderna under, från vänster till höger.

1) Den avancerade muay thai ringen. 2) MMA delen. 3) Vikter/maskiner. 4) Den lilla receptionen med två surfdatorer som finns tillgängliga dagtid för gäster.Sen har vi sektionen mellan avancerade och mellan ringen. Bilderna under, från vänster till höger,

1) Säckar tillhörande avancerade ringen. 2) Nybyggt tempel. samt området mellan avancerade delen och mellandelen. 3) Tiger Grillen
Andra delen

Gör vi lite längre in kommer vi till mellanringen, även den som alla andra, omgiven av säcker. Finns även lite hantlar här. Bilden under är tagen inifrån så i bakgrunden till vänster har vi templet och till höger grillen. Här har det även ett nybyggt massagerum med två massagebäddar, samt ett utrustningsrum och en riktig våg.

image111


Tredje delen

Här har vi nybörjar ringen och tillhörande träningsyta. Här ligger även de tre små billiga gymrummen som de hyr ut samt en hel del hantlar och lösa vikter i en till liten gymdel. Och ännu längre bort finns det toaletter och duschar. Bilderna under, från vänster till höger,

1) Nybörjarringen sett från mellandelen. 2) Mattyta bredvid nybörjarringen. 3) Gymrummen, jag bor i de tredje av dem. 4) Gymsektionen
Den nya MMA delen

image116

De har börjat bygga en helt ny del som helt tillägnat mma. Det kommer vara en stor mattyta med mattor på väggarna. Det kommer finnas en fullstor bur med möjligheter att ha åskådarplatser för framtida matchningar. Buren kommer troligtvis dröja ett par månader så de kommer ställa in en ring så länge. Sen kommer det även bli en säck/gym/styrketräningsdel här med. Denna del kommer stå klar i januari, ska bli riktigt grymt!

Utöver denna utbyggnat så har campet även köpt upp närliggande mark. Så inom ett år kommer campet vara ungefär dubbelt sin egen storlek. Ha en ”riktig” stor restaurang, 12st nya gymrum, stor parkeringsplats. Chillrum med soffor, storbildsteve, biljardbord och annat skoj.

På grund av vad!?

image101

En löptur kanske?

- Hur är det att springa i den där värmen då?

...var det någon som frågade mig häromdangen. Jag låter följande bild stå för svaret!

image100


...och som försvar tillägger jag att jag föredrar flipflops samt att 5h träning per dag räcker! :P

Battle on Bali pre-fight

Gala, Battle on Bali.
Plats, Indonesion.
Typ av match, 3x5 minuter MMA, kombinerade UFC och Pride regler.
Viktklass, 165lbs (-75kg).
Motstånd, Fransino Tirta.

Här
är hans record och här en tidigare highlight, och här hans senaste match i Art Of War 8 (han i svart/gula shorts)

Ärligt talat inget som imponerar. Stående vevar har bara galet från höften, ser iof ut att ha bra lowkicks samt några fina höftkast. Dock vet jag att han är riktigt, riktigt besviken efter sin draw i AOW8 och har tränat riktigt hårt senaste tiden och ska tydligen vara i bra form!

Jag gör, och kommer, varken överskatta mig själv, eller underskatta min motståndare. Ingen tvekan att det här är en tuff match för mig. Killen är bjj lilabälte, han är 7-0 (dock endast i lokala indonesiska galor) sen tidigare och gick tiden ut till en draw mot tufft motstånd i sin senaste fight i AOW8. Men ser jag på matchen ur ett perspektiv baserad på dennas veckas träning, form och prestation. Samt ser till det fakta att jag är större och garanterat starkare, och räknar med de 2 veckor av hård träning till jag har framför mig, så ser jag en seger!

image98Veckan som gått

Ok, varit lite dåligt med uppdateringar igen, men har kommit in i en vardaglig lunk så dagarna bara rullar iväg.

Ray är tillbaka och träningen har gått riktigt, riktigt bra den här veckan, som visserligen varit kort, men iaf. Har kört två mma pass per dag, med undantag i måndags då jag vila och i onsdags då campet var stängt pga. storhelg i thailand, kungens födelsedag. Körde visserligen ett konditionspass på förmiddagen, men sen tog jag min luftmadrass och brände iväg till stranden!

Tänker inte tjata sönder er med träning helt och hållet, men så här dagens pass sett ut iaf.

Förmiddagspasset

Uppvärmning, stretch, fortsatt uppvärming med en positionsdrill, sidemount, till scarfhold, till nortsouth, till side, till mount osv. Sen teknikdrillning på backen, guardpasseringar och positionering. Sen dags för fys, 3st 4minuters ronder med 4 övningar per rond i 30sek’s intervaller. Ex på övningar, 5-slag 1 sprawl om och om igen, bara sprawl, upphopp från huk och dra knäna mot bröstet, runningman (stå som en sprinter startar, sen skifta det ben som är fram samtidigt som man pressar höften mot backen och tittar upp i taket, är jobbigare än vad det låter), burpies (en armhävning + ett upphop sen ner till ny armhävning om och om igen), bara armhävningar, å så vidare. Jag hade Ray skrikandes i mitt öra alla tre ronder så jag köra fullt ös hela tiden. Det gick bra men ärligt talat så var det tungt och det var med sega steg jag hasade fram till vattenflaskan efteråt, han för övrigt ta fyra klunkar sen var det dags för 5st 5 minuters ronder grappling. Avslutade med 800st chruches.

Eftermiddagspasset

Uppvärmning, stretch, fortsatt uppvärmning med att drilla 30 armbar, 30 trianglar och 30 svep från guard. Sen körde vi åter igen teknik på backen, 3 olika svep från halfguard. Sen snabb flås, 3x30 sprawls med alltvadduorkar-skuggboxning emellan. Efter det 5st 5minuters ronder grappling. Sen efter passet hade jag tur och fick köra lite matchsparring med en 190cm’s 100kg’s snubbe. Fullt ös och det gick faktiskt riktigt bra, han är en duktig thaikille och han satt mig på arselet 2ggr, men…jag backade inte, pressade framåt, smattrade på med kombinationer och fick in en hel del bra lowkicks. Men det var småskönt att det bara var 3st 3 minuters ronder och att även han hade varit med på fysen och grapplingen! :P Skönt pass!

De övriga passen har vi kört stående, jag har drillat gameplan specifika kombinationer, scenarion och situationer och sparrats en del.

Formmässigt känns det riktigt bra. Ska jag leta negativa saker så är det att mitt stående faktiskt blivit lite lidande, vilket är pinsamt med tanke på att jag har bott på ett Thai-camp de senaste 3 månaderna. Samt att jag själv inte är nöjd med konditionen, trots att jag aldrig varit i bättre form än vad jag är nu. Jag vill verkligen kunna pressa skiten ur min kille på Bali! Mitt groundgame ser däremot riktigt vasst ut och jag har gjort mycket bra framsteg senaste tiden, det har verkligen lossnat de senaste veckorna, känns riktigt bra!

Visaresan & vila

Visaresan var inte direkt någon höjdare, men den var rätt billig, 1500baht, inklusive två små mål mat och allt administrativt arbete, ca 300 svenska kr. Vi var 11 pers som trängdes i en liten minibuss med delvis fungerande aircondition. De hela tog strax över 12h varav 9 av dem spenderades i bussen.

Å idag har jag tagit ledig från träningen, vilket jag också gjorde i fredags. Så nu har jag fått 4 st träningsfria dagar i rad, gett kroppen chans att vila och laddat inför slutspurten på matchträningen. Så imorgon börjas det, det blir 3 riktigt intensiva veckor. Dels den gameplan specifika delen av träningen men konditionen ska också toppas.

RSS 2.0