Pitu update

Det kan hända att Pitu tar en annan fight före den mot mig, i Spanien. Han väntar på besked från promotern där. Oavsett vad så KOMMER matchen bli av, bara en fråga om det handlar om 2 veckor eller 2 månader, personligen så vill jag ha han om 2 veckor!

...imorgon bitti drar vi iaf till Singapore och till grapplingturneringen, hörs om några dagar!

Uppkommande MMA match

Dags igen för att stiga upp i ringen, 4:e mma matchen sen jag kom ner hit. Exakt datum är inte bestämt än men det handlar om några veckor och det kommer att hållas här i Phuket på Patong Stadium. Förmodligen 3x5minuter med UFC regler. Motståndet är däremot klart och han har tackat ja. Jose ”Pitu” Sans, känd från The Condender Asia (länk).

Vet inte hur många stand-up fighter han har men det är nog en hel del, han är tillräckligt känd/bra för att få vara med på The Condender Asia. MMA erfarenheten är desto mindre, han har gått två matcher vad jag vet iaf, 1 vinst och 1 förlust. Han vann i Dagra Kabarovsk MMA event ”Russia Vs World” (video) och förlusten fick han i Art of War IX, båda i slutet av förra året.

Bra matchup för min del om jag får säga det själv, mitt groundgame är mycket bättre än hans och en vinst över honom ser riktigt bra ut med tanke på att han redan är känd i fightersammanhang!

...sen håller jag tummarna för en riktig fräsig affisch. Patong Stadium brukar vara riktigt duktiga på att göra snygga affisher!


Grappling turnering i Singapore

Drar till Singapore på lördag tillsammans med ett gäng på 6 grabbar för att delta i ”Lordz of Pain BJJ & Grappling Tournament”. Blir en snabbis, vi åker på lördag och kommer tillbaka på måndag. Kommer tävla i -77kg’s klassen. Min ”gåruntvikt” är nu ca 78kg, vilket är skönt då jag bara behöver rapa och slå ut en brakskit så är jag nere i rätt viktklass!

Planerar iaf på att komma tillbaka med en guldmedalj, för silvermedaljen jag har från SEA Grappling Games i Bangkok förra året suger!

Padwork

2 MMA pass idag, ska inte tjata ihjäl er med detaljer, upplägget ungefär som i fredags förutom grapplingturneringen på förmiddagen då, å sen andra tekniker och kondition. Bjuder på en liten filmsnutt istället. 2 sista minuterna av 3:e ronden på padsen med Ngoo under inledningen av eftermiddagspasset.


Dagens träning

Vi har börjat komma igång med det nya MMA träningsprogrammet nu. Å jag gillar det riktigt mycket, detta kommer bli så jävla bra! Förmiddagspassen, nybörjarpassen, är rena grapplingpass med fokus på teknik och utförande och med massor av drillande. Eftermiddagspassen, avancerade, är mer fightinriktade och inkluderar bla 3 ronder på padsen med någon av thaitränarna, sen är fokus på kondition och sparring. Perfekt blandning, teknik på morgonen, krig på eftermiddagen!

Kommer köra de två mma passen varje dag nu ett bra tag och känna hur det känns. Men de börjar tjatas på mig om att det är dags för mig att börja gå thaimatcher också, å jag kan inte mer än att hålla med, kommer då byta ut morgonpassen och köra thai istället.

Iaf, till dagens träning,

Förmiddagspasset

Var där en 20 minuter tidigare och bröt lite med mina höfter, ska se till att göra det nu innan varje pass. Sen gemensam uppvärming och stretch. Sen gick vi igenom triangelförsvar, först hur man undviker dem helt från början, sen 4 sett att ta sig ur dem när man väl redan är där. Del numer två där har jag blivit ganska duktig på, för jag har en otroligt dålig ovana att hamna i folks trianglar hela tiden, men måste lägga lite mer fokus på att inte hamna där från början.

Sen körde vi lite lätt kondition, en 10-9-8… dvs. 10 jumpjacks, 10 sprawls, 10 armhävningar, 10 situps, 10 upphopp, sen 9 av allt, 8 av allt osv ner till 1.

Å fredag i ära körde vi sen en grapplingturnering, blev en 5 matcher där sen rullade vi fritt i 3st 5minuters ronder.

Eftermiddagspasset

Fri uppvärmning och stretch, sen vart det 3 ronder skuggning, 3 ronder på padsen, körde med Ngoo, riktigt duktig på att hålla pads och tvingar en jobba nonstop, blir i princip som en enda lång 3minuterskombination, sen 3 ronder boxningsparring. 30sekunders vila mellan varje rond, allt som en del av det nya träningsupplägget.

Sen drillade vi lite stående tekniker och kombinationer. Båda rör sig runt, båda slår, en har en fast kombination, tex vänster krok, rak höger, vänster krok, som man ska dra iväg om och om igen genom hela ronden. 3 kombinationer, 3st 3minuters ronder var. Sen 3st 3minuters ronder av att slå sig in till clinchen med valfri kombination och avsluta med ett eller flera knän, varranna kombination fram och tillbaka.

Dagens konditionen blev cirkelträning. 3st 4minuters ronder med 4 övningar i 30sekundersintervaller, tex grodhopp, beercrawls, sprawls, burpees, nonstop slag 1-2-3, springa runt runt som en idiot bärandes på en stor sandsäck osv.

Sen avslutade vi med 3st 4minuters ronder boxningsparring.

Riktigt skönt pass, å som sagt, padsen gick kanon, speciellt sparkarna, sen hade jag flyt och tajming genom hela träningen! Detta nya upplägg kommer bli riktigt bra och sen när vi väl kan flytta över till vår egen del, med störra matta, egna säckar och buren, komer det bli riktigt smut!

Sen har vi även ett nytt instruktörstillskott på ingång, ett brunbälte från Brasilien, ska bli spännande!

Är det dags nu?

Ja, har varit dålig på att skriva, men här kommer lite iaf…

En riktigt, riktigt bra träningsdag, den bästa på länge faktiskt. Stor del av det låg i att jag lyckades smaska på ordentligt med sparkarna på padsen. Ni som vet lite mer om mig vet också att jag har dragits med höftproblem en lägre tid, inflammerade och sammandragna muskler runt omkring höfterna och en generell stelhet som mest går att liknas med en tegelstens. Vilket har resulterat i att det enda som de jag sparrats med har behövt oroat sig för i sparkväg har varit lowkicksen och i viss mån knän. Detta har visserligen sen jag kommit hit blivit betydligt bättre, men jag har inte känt att det verkligen lossnat på de sätt jag önskat och hoppats på.

Förrän nu, håller jag tummarna för iaf. Jag har under en längre dit lagt fokus på traditionell stretching och massage för att försöka på bukt med problemet, den lösningen sög, en viss förbättring, men knappast tillfredställande. Nu har jag istället lagt fokus på dynamiska stretchövningar, samt stretchövningar där jag samtidigt som jag stretchar även kan använda dem musklerna och sakta vänja dem med att arbeta i en utstretchat läge. Men det som verkligen har hjälpt, och som jag redan känt av efter en vecka, är två övningar jag fick tips om och som jag nu börjat med, för att ”öppna” upp själva höfterna, obekvämt som fan, men det verkar ge resultat. Får se om jag kan dundra på ännu mer nästa vecka!?Så Laban, du är kortast...
…det betyder att du kan börja bli nervös nu! ^^Ray tillbaka & nytt MMA program

Då var Ray tillbaka efter sina 6veckors ”semester” i staterna. Ska bli riktigt skönt att sätta igång med den seriösa träningen igen. Nu ska vi även sätta igång med det nya mer tävlingsinriktade mma programmet. Klassera kommer delas upp, morgon blir det enbart grappling/ståendebrottning med mer fokus på grunderna, också tänkt som en nybörjar klass. Eftermiddagspassen blir tävlingsinriktad mma träning. Kravet är minst ett års vana av grappling och stående fighting. Passet kommer börja med 3 ronder skuggning, 3 ronder säck och 3 ronder på padsen med en av thaitränarna. Sen blir det teknikdrillning. Antigen stående eller på backen. Dock ingen direkt nedbrytning av tekniken och genomgång av detaljer mer tänkt att det ska drillas, drillas, drillas och drillas. Dock kommer inte fokus ligga på nya tekniker och drillning, utan på konditionsträning och sparring, som den sista timmen kommer att bestå av.

Detta ser jag fram emot väldigt mycket, kommer bli grymt bra. Ska också bli skönt att få mer struktur på träningen. Ska sätta mig ner och knåpa ihop ett fast veckoschema. Kommer givetvis köra alla avancerade mmapassen på eftermiddagarna. Sen fortsätta med att löpa 4-5ggr i veckan. Har även de 2 senaste veckorna börjat gymma lite lätt igen, och det känns bra. Så jag ska försöka peta in några pass viktträning i veckan med. Samt att jag vill hinna med ett och annat thaipass också. Så jag har lite knep och knåp framför mig för att få ihop allt till en fungerande träningsvecka.

Det enda som fattas nu är att den nya mma delen ska bli klar, byggnaden står i princip färdig redan. Det är buren som saknar vissa delar, samt att mattytan inte är klar än. Hoppas det inte tar allt för lång tid bara!


Vad är skillnanden?

image159

  1. Flaskan till vänster innehåller 1.5liter, den till höger 20liter.
  2. Flaskan till vänster kostar 10-15baht i butik (25-30 på restaurang), den till höger kostar 6baht!
…också ett bra pengasparartipps till er som är intresserade!


Bättre sent än aldrig

Efter att ha funderat alldeles för länge utan att göra slag i saken så har jag äntligen köpt mig en scooter. En automatisk Yamaha Mio 125:a. I början visste jag ju inte om jag skulle stanna här i phuket eller hur det skulle se ut i framtiden så därför köpte jag inte en direkt. Dock ångrar jag bittert nu att jag inte gjorde det så fort jag bestämde mig för att stanna här, för det är nog det absolut bästa sättet att spara pengar.

Jag har, sen jag kom hit spenderat ca 22.000baht i hyrespengar på just scootern, betalade 3.700 i månaden för en ny automatisk Honda 125:a. Å för den här fick jag ge 20.000baht, vilket iof är riktigt billigt. Jag hade tur och hittade en svensk engelskalärare som ville sälja sin, jättetrevlig. Han ville ha 26.000 för den från början, men efter lite förhandling och efter att jag lite olyckligt konstaterade att jag bara hade 20.000 på mig (villket jag gjorde genom att oerhört överdrivet räkna pengarna jag tagit ut innan) så släppte han den för det.

Så nu har jag spenderar totalt 42.000baht på scooter hittills. Villket är löjligt mycket och skulle jag gå till en butik skulle jag få en sprillans ny helt okörd för det priset! Lite surt så här i efterhand, men, men. Nu behöver jag inte lägga ner mer pengar på det. Plus att jag kan nog sälja den för ungefär samma pris jag gav för den när jag åker hem sen!

image158
(till höger skymtas också min jävligt fräsiga babyblåa badmadrass med fiskar på!)
Veckan som gått

Har fortsatt på förra veckans ”startalätt”-tema. Dock har jag varit riktigt duktig och lyckas löpa 4 ggr iaf. En 7km runda som jag avverkar på en 25-30minuter. Började veckan med thai på morgonen och mma på eftermiddagen, sen lyckades jag skava av skinnet på en knoge och lite senare lyckades jag även spräcka det skinnflådda delen…ah, typ! Tvättade noga med alkohol och var duktig med det hjälpte inte, för när jag vakna dan efter så hade det snuskat till sig ordentligt runt såret och handen hade även börjat svullna upp. Har iaf lyckas fått det rent och fint nu och fick en hel kasse med olika saker från apoteket så infektionen är borta, dock är det fortfarande inte hopläkt. Så har tyvärr inte kunnat göra nått stående. Så resten av veckan har jag spenderat rullandes på mattan!

Har även fått tagit ganska många av mma passen nu i veckan, då Wade åter igen har tränat för en Muay Thai fight, som han för övrigt vann igår på knock i andra ronden. Funkar rätt bra då det mest är nybörjare och märker även att jag lär mig en del saker själv för att jag verkligen blir tvungen att bryta ner teknikerna för att förklara och visa. Trots det ser jag fram riktigt mycke på att Ray ska komma tillbaka från sin ”semester” så jag kan börja träna på ”riktigt” igen! Han skulle ha kommit nu i helgen men sopan missade planet så det blir nog nån gång i mitten av veckan.

Vi hade även en mma fight på Patong stadium, en guest vs. guest match. Hutch från Canada mot Jonas från Sverige. Har hjälpt Jonas med träningen inför matchen och var även i hans hörna, så det är både som svensk och hörna som jag gläds över hans första ronds KO!

Sen har jag märkt av att höfterna börjat rosta lite igen, har haft problem med dem nu ganska länge, men nu efter att jag börjat löpa tycker jag att det blivit sämre. För dem ggr jag körde thai efter löpningen hade jag ovanligt mycket problem med sparkarna. Jag hoppas och tror att det bara är ovana av att springa som orsakar det och att det blir bättre sen. Ska iaf fortsätta med löpningen och se hur det blir.


RSS 2.0