Den närmaste tiden

Planen ser ut som följande, den 3.e september, alltså på måndag så lyfter planet. Kommer fram 05.50 lokal tid. Sen beger jag mig till hotellet jag bokat och dumpa packningen. Sedan blir det till att lalla runt i Bangkok, småshoppa och kika på prylar en dag och försöka att inte bli blåst medans jag inväntar en polare som kommer ner dagen efter. Efter det så åker vi till Phuket för att spendera 3 veckor där och träna på Tiger Muay Thai. Efter 3 veckor så åker polaren hem och jag stannar väll några veckor till, minst, i Phuket och på TMT.

Efter det så har jag faktiskt inga mer detaljerade planer uppgjorda. Vet att jag ska möta upp en annan vän och hans flickvän som kommer ner i mitten av oktober. Men var och när det exakt blir vet jag inte, de visar sig.

Super Pro på Koh Samui och Legacy Gym i Ubon Ratchatani är två av de ställen jag tänkte kika förbi. Sen blir det nog en sväng upp i norra Thailand med, men jag tänkte ta det som det kommer.

Budgetkoll 07-08-30

Tänkte med jämna mellanrum försöka ge en övergripande blick om hur mkt pengar jag gör av med, på vad och hur mycket dittan å dattan kostar.

Innan jag ens kommit så har jag gjort av med ca 9500kr, på följande:

  • Biljett, 5160kr. Thai Airways kampanj köpt via Odenresor.
  • Försäkring, 3271kr. Europeiska Reseförsäkringar, 12mån Backup Basic
  • Visum, 520kr. Dubbelt turistvisum, 400kr. 2st rekommenderade kuvert 120kr.
  • Flygbiljett Bangkok-Phuket, 290kr.
  • 1 hotellnatt i Bangkok, 230kr. Avana Hotell.

Syfte

Meningen med bloggen är att försöka fylla det tomrum som jag påträffade när jag planerade min resa, och googlade runt efter folk som gjort/gör liknande saker. Men även för att mina nära och kära ska kunne se hur jag har det och vad jag pysslar med.

Samt även att förgylla alla vänner och kamsportsnissars mörka, kalla, trista, gråa vinterkvällar med en förstahandsrapport från paradiset och så som livet borde levas! :)

Bakgrund

Andreas var namnet, 26 år, uppväxt i Uppsala men numera bosatt i Stockholm. Har sysslat med kampsport sen ’94 med ett 5-årigt uppehåll mellan ’99 och ’04, då jag hade dille på gymmet och i princip åt, sov och sket vikter. Mestadels av träningen har skett inom Tsu Shin Gen och på TSG Sthlm, å sen har jag hoppat runt och tränat med polare lite här och lite där, det har varit shoot, thai och TSG som har gällt.

Träningen har väll alltid legat på en ”glad amatör nivå” fast lite hårdare kanske, jag gillar att slåss helt enkelt, och att pressa mig både fysiskt och psykiskt. Har gått några matcher. Ett par shootfighting matcher för en herrans massa år sen då man fortfarande smiskade varandra med öppna händer stående, och i samma veva också några submissionwrestling matcher. Senast va en amatör valetudo match i Cage Challenge 4 för ett och ett halvt år sen.

Men nu, efter ett misslyckad försök att parkera arselet i skolbänken igen, efter att tröttnat på att svettats på nått skitigt bygge från 7 till 4 och efter att ha avundats vänner som gjort liknande saker. Så har jag sparat ihop lite slantar, sagt upp mig från jobbet, hyrt ut lägenheten och köpt en enkelbiljett till Thailand. Tanken är att vara borta så länge pengarna räcker, bortåt ett år lär det bli, och att träna så mkt jag orkar …och bara leva gott, bada, sola, dyka, slappa!

Då jag bara har de klassiska spanien/grekland -svenne resorna i bagaget sen tidigare och även heller aldrig satt min fot i Thailand så har jag säkerligen ett spännande år framför mig.

RSS 2.0