Dagens träning

Vi har börjat komma igång med det nya MMA träningsprogrammet nu. Å jag gillar det riktigt mycket, detta kommer bli så jävla bra! Förmiddagspassen, nybörjarpassen, är rena grapplingpass med fokus på teknik och utförande och med massor av drillande. Eftermiddagspassen, avancerade, är mer fightinriktade och inkluderar bla 3 ronder på padsen med någon av thaitränarna, sen är fokus på kondition och sparring. Perfekt blandning, teknik på morgonen, krig på eftermiddagen!

Kommer köra de två mma passen varje dag nu ett bra tag och känna hur det känns. Men de börjar tjatas på mig om att det är dags för mig att börja gå thaimatcher också, å jag kan inte mer än att hålla med, kommer då byta ut morgonpassen och köra thai istället.

Iaf, till dagens träning,

Förmiddagspasset

Var där en 20 minuter tidigare och bröt lite med mina höfter, ska se till att göra det nu innan varje pass. Sen gemensam uppvärming och stretch. Sen gick vi igenom triangelförsvar, först hur man undviker dem helt från början, sen 4 sett att ta sig ur dem när man väl redan är där. Del numer två där har jag blivit ganska duktig på, för jag har en otroligt dålig ovana att hamna i folks trianglar hela tiden, men måste lägga lite mer fokus på att inte hamna där från början.

Sen körde vi lite lätt kondition, en 10-9-8… dvs. 10 jumpjacks, 10 sprawls, 10 armhävningar, 10 situps, 10 upphopp, sen 9 av allt, 8 av allt osv ner till 1.

Å fredag i ära körde vi sen en grapplingturnering, blev en 5 matcher där sen rullade vi fritt i 3st 5minuters ronder.

Eftermiddagspasset

Fri uppvärmning och stretch, sen vart det 3 ronder skuggning, 3 ronder på padsen, körde med Ngoo, riktigt duktig på att hålla pads och tvingar en jobba nonstop, blir i princip som en enda lång 3minuterskombination, sen 3 ronder boxningsparring. 30sekunders vila mellan varje rond, allt som en del av det nya träningsupplägget.

Sen drillade vi lite stående tekniker och kombinationer. Båda rör sig runt, båda slår, en har en fast kombination, tex vänster krok, rak höger, vänster krok, som man ska dra iväg om och om igen genom hela ronden. 3 kombinationer, 3st 3minuters ronder var. Sen 3st 3minuters ronder av att slå sig in till clinchen med valfri kombination och avsluta med ett eller flera knän, varranna kombination fram och tillbaka.

Dagens konditionen blev cirkelträning. 3st 4minuters ronder med 4 övningar i 30sekundersintervaller, tex grodhopp, beercrawls, sprawls, burpees, nonstop slag 1-2-3, springa runt runt som en idiot bärandes på en stor sandsäck osv.

Sen avslutade vi med 3st 4minuters ronder boxningsparring.

Riktigt skönt pass, å som sagt, padsen gick kanon, speciellt sparkarna, sen hade jag flyt och tajming genom hela träningen! Detta nya upplägg kommer bli riktigt bra och sen när vi väl kan flytta över till vår egen del, med störra matta, egna säckar och buren, komer det bli riktigt smut!

Sen har vi även ett nytt instruktörstillskott på ingång, ett brunbälte från Brasilien, ska bli spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0