Life is goooooood!

Jag tror fan att jag stannar ett år till! ^^

Stockholmshem gav precis sitt tillåtande att låta mig hyra ut lägenheten ett år till! ...så nu "behöver" jag inte åka hem förren augusti 2009!

Härligt, ett år till av "sommar-året-om-utan-jobb-och-måsten"

...nu ska jag bara försöka bli skadefri också så jag kan göra mer än bara käka glass och slappa!

Foten har blivit fötterna

Det gör inte ont längre förutom om jag försöker stå på tå på ett ben, och det gör jag inte så ofta, men den är fortfarande svullen. Å nu har vänsterfoten också börjat svullna, inte mycket, men lite? Va fan! Vadå för? Sympati svullnad eller? Skumt!

Var iaf väg till apoteket, det jag brukar gå till med en amerikans läkare som ägare, de sa att det inte var nån fara. jag fick lite starkare antiinflamatoriskt och nått mot vattenansamligar samt att jag ska ligga med fötterna högt några ggr per dag och ta varma fotbad för att försöka få ut vätskan.

Så nu sitter har jag köpt mig en fräsig balja och tar mig ett varmt fotbad!

Är inte detta ett problem som jättegamla tanter brukar få? Vätska i fötterna!?

- "Jaa, ushamej, jag får ju så svullna fötter när jag sitter stilla så mycket..."

Det där låter fel på mer än ett sätt!

Att du bör kunna skriva/prata engelska är absolut inget krav eller ens förusättning för att trycka affisher, skriva skyltar etc här i Thailand. En del saker blir ibland helt oläsliga och en del saker får en annan betydelse, samt vissa saker låter helt enkelt kanske inte som dem hade för avsikt att de ska låte...som denna! :) 

Dags att besikta kanske?

Nej, detta är inte ett bilvrak i skogen...inte heller nått övergivet sattyg på en ödetömt heller. Denna bil stog snyggt parkerat mitt emot en 7 Eleven butik i utkanten av Patong. Lägg märke till den skålade sportstolen och de barnsäkra låset på passsagerar dörren! ^^Jag kan väll tillägga att mina misstankar om att dem inte har några direkta regelverk här för villka sorts bilar som får föras fram på vägarna och inte har ytterligare stärkts lite!

Morsan, tycker du den ser svullen ut?

Det har gått över en vecka och vänsterfoten ser fortfarande ut som en övergöd falukorv i stringtrosa när jag har flipflopsen på. För att illustrera eländet har jag gjort en lite lätt motbjudande bildserie!Var dock iväg lite senare på kvällen och fick den masserad och efter det såg den nästan normal ut, det gick att urskilja vener under huden iaf. Och idag ser den lite bättre ut. Så några fler massage och varmvattens fotbad så borde svullnaden vara borta snart! Så riktigt så illa som bilderna visar är det faktiskt inte!

Men jag har fortfarande inte tränat och tänkte faktiskt den här gången inte stressa alls. Kommer inte träna förens jag kan stödja och hoppa runt på foten helt som vanligt. Så nu fokuserar jag helt och hållet på att bli så fet som möjligt, det är horisontellt läga i soffan med glass, thaiostbågar, munkar och diverse bakverk som gäller. Labandieten om jag inte minns fel!? ^^ 

27, nästan 30!

Förra året var första gången jag faktiskt kände mig gammal. Vet inte i vilket sammanhang men morsan sa iaf ”men du fyller ju faktiskt 26”, å fy fan tänkte jag. Det lät gammalt! Å nu, 27 år fyllda, det är ju nästan 30, ännu värre!

Vart ”firad” iaf. Överfallen och nerbrottad på campet sen smiskadede dem mig på 27ggr på magen. Hade faktiskt föredragit tårta med familjen! ;)


Nyfilmad Camp Tour


Thaimatchen uppskjuten


Så här ser vänster foten ut nu tre dagar efter att jag körde den rätt in i ett knä. Kan dock glädja mig att ägaren av knät även har ont han med! Kan inte stödja mig på den och har väldigt svårt att se att det skulle vara bra tills på måndag och idag ville promotern ha ett besked så jag ställde in.

Nu är ju inte det hela världen då jag teorietiskt sätt har möjliget att gå thaimatch var tredje vecka. Så jag hoppar på tåger igen så fort foten är som den ska vara och jag har fått upp flåset igen. Men blir väll borta från träningen en vacka iaf känns det som.

Inga frakturer som tur är, var ner och gjorde en snabb röntgen idag för att vara säker.

Notera även min lätta men oarhört fräsiga flipflopsolbränna på fötterna! ^^

Fot vs. Knä

...hans knä vann, min fot förlora!

Inte värst svullen, lite blå, men ont som fan gör det och jag haltar kraftigt!

Jävligt dålig tajming och jag hoppas, hoppas att detta bara är lite tvådagarsont som går över och att jag fortfarande kan matcha på måndag. Får se hur det känns imorgon.

Dagens träning

Morgonpasset, Muay Thai.
30 minuters uppvärmning, varvade hopprep med dynamiska stretch övningar.

3 ronder på padsen , 3-4minuters ronder beroende på humöret hos thaitränaren som håller i klockan. Gick ok, har inte sparkat så mycket sista tiden och pga skadorna och vilotiden har jag också således fuskat en del med stretchingen, men det gick ok.

Sen 5 ronder banka säck efter det. Blir lätt lite tjatigt och enformigt efter ett tag. Måste börja köra mer kreativt och repetativt på säcken så jag får ut nått av det!

10 minuter hoppa hopprep som en idiot, vet inte riktigt varför, men de sa hoppa....så vi hoppa! ;)

30 minuters clinchsparring. Här känns axeln av mest, tog det lite lugnt och försökte lägga fokus på att ta mig ur clinchen samt att undvika och skydda mig från armbågarna. För det är här jag är som svagast, i clinchen, samt att det jag måste se upp för mest på måndag är armbågarna.

Avslutade med 300 knän och 300 pushkicks på säcken samt 200 situps, hoppade över de 100 armhävningarna pga axeln.

Eftermiddagspasset, MMA.
Har valt att köra mma på eftermiddagarna trots att jag har thaimatchen snart. Dels för att dundra på med två thaipass per dag förbättrar inte mitt game på en vecka. Utan prioriterar den varierande fysen och sparringen istället. Eftermiddags mma passen är mest standup ändå och jag får ändå 3 ronder på padsen.

Började med de 3st 3orna. 3 ronder skugga, 3 ronder sparring och 3 ronder på padsen. Sen lite mma specifika tekniker och efter det clinchdrillning åt mig. Avslutade med lite fys, 3x30 upphopp med höga knän och skuggboxning emellan på annans räkning.

Känns bra, lite dåligt flås, men med tanke på att jag inte tränat regelbundet sen jag kom tillbaka från Singapore och axelskadan, å det var den 30:e mars, och att jag hade en snabbismagsjuka i söndags och låg knockat i sängen, så är det helt klart godkänt!

RSS 2.0