BBQ Beatdown

Ok, nya bloggen kommer upp i veckan istället, kanske. Har lyckats anamma det Thailändska tempot till fullo! ;)

Här är iaf MMA mini-turneringen som hölls på BBQ'n.

Första matchen

Finalen


Värt att notera, killen jag går första matchen emot har ett kombinerat amatör och pro record på 6-1 och har gått PPV match i King Of The Cage!

Å andra matchen tycker jag faktiskt att jag vann, men publiken som var dommare tyckte det inte. Dock borde jag både ha vunnit övertygande OCH avslutat den, men jag fick inte för konditionen! ;)

Veckan som gått

Har visseligen varit kort då jag kom hem från visaresan i tisdags natt. Å den sög lika mycket som förra gången!

Men har iaf blivit 3 grappling pass och 3 mma pass. Har gått bra, konditionen är fortfarande katastrof, dock en mindre katastrof än förra veckan. Axeln känns bra och idag efter sista passet så visade vågen på 79.5kg. Från 83 till 79.5 på en vecka. Så 78 nästa vecka är nog mycket möjligt!

Sen har jag hållt på jobbat på en ny blogg ett tag och ska försöka få upp den nu i helgen. Får ser hur det går. Har tröttnat på blogg.se samt att design och css nörden i mig kräver mere! ;)

4-mans MMA BBQ Turnering & visaresa

Tredje "första veckan tillbaka" har faktiskt blivit rätt bra. Legat på lite halvfart, 3 mma pass och 4 grapplingpass. Ingen utav skadorna jag dras med har gett nån direkt negativ effekt på träningen, skönt som fan! Men form och konditionen är ren katastrof. Försöker intala mig själv att sitta i soffan i två månader med en glassbunka i knät iaf var värt det just då! ^^

Så idag har det varit BBQ-party på campet. Brukar vara ett sånt i månaden, allt-du-kan-äta och allt-du-kan-dricka och underhålling i form av "smoker" fight. Denna gång blev det en 4-mans MMA turnering varav jag, med min toppform och mina 83kg var en av deltagarna. Shooto handskar, benskydd, regler motsvarande svensk amatör valetudo och 2st 3minuters ronder per match.

Första matchen vann jag rätt övertygande, slutade i andra ronden med en TKO pga reffstoppage/verbaltab. Andra matchen, "finalen", gick tiden ut och jag förlorade på domslut. Kan väll tillägga att "domarna" var publiken och den som fick mest jubel efter matchen vann...kan väll även tillägga att jag INTE håller med om det domslutet! ;)

Roligt var det iaf! Slänger upp video på matcherna nästa vecka. Har blivit dags att dra till Maylaysia igen och söka ett nytt turistvisum. Åker imorgon kväll och kommer tillbaka tisdag kväll. Över 30h i en sk. VIP buss....det jag kallar trång-liten-minivan-med-tv.


Bra träning idag med!


Dagens träning

Resulterade tyvärr i totalt 12st stygn. Som tur var, för mig, inte på mig. En olycklig panna-mot-ögonbryn under grapplingen imorse, 5stygn. Å på eftermiddagen en olycklig fot-i-ögat, 7 stygn. Ska väll tillägga att jag inte var orsaken till nått av dem! Cutts som kräver stygn under träning förekommer då och då, jag själv har varit lyckligt förskonad och det har faktiskt inte varit många alls medans jag varit här och att två ska hända på samma dag!? Lustigt!

Dagens träning då, andra träningsdagen denna vecka och jag måste säga att efter eftermiddagspasset så upplevde jag en ny höjd av nära-döden-pga-dålig-kondis! 3 ronder på padsen, 5 ronder boxningsparring, som spårade ur en aning och slutade med jag och en till person helhjärtat försökte plocka av varandras huvud och ta med hem. Det hettade faktiskt till på riktigt en liten stund, men som alltid slutar det med varsin ursäkt, några skrattsalvor och en kram och ett glädjesamt utbyte i vad som tog var, vad som fick knänen att vika sig och vad som gjorde ondast. Iaf, 5 ronder sånt sen 3st 5minuters ronder MMA sparring.

Efter det var jag färdig...väldigt färdig! Måste dock tillägga att det har varit två riktigt bra träningsdagar i sträck. Axeln känns av lite grann, men inget direkt hinder i träning, är optimistisk, och foten, den är ok. Det är bara formen och konditionen som är åt pipan och ringrostigheten som bitit sig fast de senaste 3 månaderna.

...å det faktum att vågen fortfarande visar 83 är lite surt med. Satsar på 78 om två veckor! Får se hur det går!

Nytt försök

Fortfarande lite snor kvar i huvudet men inget halsont, hostning eller svullen armhåla(!?)

Så tänkte börja träna imorgon igen och göra en ny "första veckan tillbaka"!

Å det heter OSTBÅGAR för fan! ;)

Den som gapar efter mycket...

...får oftast mer än hela stycket! ^^

Syrran undrade vad jag ville ha i födelsedagspresent, råkade nämna ostbågar och lösgodis. En polare frågade om det var nått jag behövde, råkade nämna ostbågar. En annan vän som är på besök fråga om jag ville ha nått hemmifrån, jag råkade nämna ostbågar. Haha, och alltsammans kom samma vecka! Helt fantastiskt!Å då har jag, trots förkylningen redan knölat i mig halva godispåsen, 2kg tror jag det var, och 4st påsar ostbågar! Tänkte spara resten tills då förkylningen är borta och jag inte behöver ha hela käften proppfull för att känna nån smak!

Andra träningsveckan "tillbaka" börjar med...

En halsflussliknande PISS förkylning och en låda antibiotika!

...och mer pengar på tjink-kontot!
>_<

Första träningsveckan "tillbaka"

Jah, sådär då. Första veckan på mattan igen efter nästan en månad i soffan med munkar och glass!

Foten ser ut som den ska, lite öm bara om jag studsar runt på den eller om någon trampar(!?) på den, men den hindrar mig inte från att träna längre iaf. Dock är axeln fortfarande som den var innan, å det trots nästan en månad av total inaktivitet och ansträngning, samt en massa antiinflammatoriska preparat och krämer.

Detta får mig att;

1) Bli lite tjinkig!
2) Flytta misstankarna från en inflammation till en lätt bristning i rotationsmuskeln. Vilket vore smått tråkigt.


Som tur är, är Rehab det absolut vanligaste behandlingssättet mot denna sorts skador, iaf de mindre, som jag tror jag har, om det nu är en bristning överhuvudtaget!? Så jag har införskaffat mig ett par gummiband och spenderat en del tid med de allra minsta hantlarna på gymet och viftat satan med dem, med diverse övningar för att stärka rotationsmuskel. Så, tänkte fortsätta så här och se var det tar mig.

Träningsveckan har gått på halvfart, klämt in 5 grapplingpass, 2 MMA pass och så rullade jag idag på öppna mattan. Å den har minst sagt varit småtung, visste ni att ha arselet parkerat i soffan och lassa in munkar varvat med glass INTE är bra för konditionen!? Ha, inte jag heller, så ni kan ana hur förvånad jag blev när jag efter några ronder kondition och ronders rullande låg som en våt disktrasa på mattan i vad som kan beskrivas som en näradöden upplevelse!

Hur som helst är det riktigt, riktigt skönt att träna igen!

RSS 2.0