Dagens träning

Första på 3 veckor, förutom Mike Swick passet då och ett tafatt försök till att morgonlöpa på stranden, vilket bara hände en gång.

Däremot var jag ut imorse och sprang en runda på 7km. Käkade frukost, å sen vart det ett mma pass. Drillade lite stående kombinationer. Sen 5st 4minuters ronder stående boxningssparring med shootohandskar. Följt av ytterligare 5st 4minuters ronder med grappling. Å det räckte för att jag skulle få en näradöden upplevelse iaf! Hoppas konditionen kommer tillbaka fort, för så här kan jag inte ha det.

Hade iaf tillräckligt med energi för att även köra eftermiddagspasset. Drillade teknik på backen först, svep från halfguard. Sen kondition 3st set med 30 shadowsprawls. Avslutade med 5st 4minuters ronder med grappling. Skönt, lite lagom andrapass.

Kommer köra likadant tills fredag, inklusive löpningen på mornarna, ska försöka göra det till en rutin nu efter att bara ha snackat om det i 6 månader. Sen till fredag måste jag till Burma på en visarun, 12h i en liten rutten minivan. Men lite skönt ändå för då blev det en kort första komigång vecka!


Nya MMA delen

Byggnaden är i princip klar, iaf själva grundstrukturen. Å buren är här, tyvärr har nån klantjävel sabbat leveransen. Vi fick den stora buren, som vi beställde, men alla tillbehör till den små. Dvs, canvas och spännen, kjol och alla skydden. Detta suger fett som fan. Hoppas att det går fort att få hit rätt grejer. Det kollas även på alternativet att tilverka egna temporöra sådana tills de riktiga kommer, får se hur det går. En sak som syns bra mycket tydligare nu när buren står där är hur stor den ny ytan är!

Mer besök från UFC

image151

Den enda träningen under de senaste 3 veckorna var ett pass för 2 helger sen när Mike Swick kom förbi campet och höll i ett pass. Va riktigt bra faktiskt, blev som ett litet mini seminarium, vart lite stående men mest saker på backen. Bla ett försvar mot giljoutin från guard och en setup för triangel som båda kan se som rätt basic men som jag inte sett tidigare och jag gillade båda. Sen hans ”egen” variant på anacondan som han kallade swickoconda, hehe, snabb var den iaf! ;)

Här är lite bilder.Morsan på Padsen

image145

Bjöd morsan på en privatlektion i Thai med en av tränarna på campet, snäll som jag är! Hon gjorde riktigt bra ifrån sig och Nagoo som drillade henne vart riktigt imponerad. Å allt medans farsan och jag tog varsin kaffe och kollade på!

Så här såg det ut.
Tillbaka

Solbränd, ur form och lycklig. Har haft tre riktigt bra veckor med familjen. Solad, badat, umgåtts, käkat massvis med mat och bara slappat. Det enda som saknades var syrran.

Först var vi en vecka här i Phuket. Sen 10 dagar på Koh Lanta. Jag gillar Koh Lanta, det är en bra kontrast till hektet i Phuket. Lugnt, skönt, inte så mkt turister, inge skrikande bartjejer och man blir lämnad ifred av tuk-tuk chaufförer, skräddare och affärsdårar, iaf till den grad att det blir unthärdligt. Så det var riktigt bra.

Sen tog vi dykarcert tillsammans också. Padi’s Open Water. Det var faktiskt bland de ballaste grejerna jag gjort. Kursen avslutades med 2 dagar i Phi Phi området med 4st dyk på upp till 18 meters djup. Funderar starkt på att också ta Advanced Open Water innan jag åker hem, och dra på en LiveOnBoard dyksafari. 3dagar och 3 nätter på en båt med typ 6-8 dyk eller nått, finns en hel del att välja mellan. Får se hur det går.


Semester

Så var det dags, efter 5 månader i Thailand för lite ”riktig” semester. Morsan, farsan och lillbrorsan kommer ner och jag ska spendera 3 veckor med dem framöver. Så det kommer inte bli nån träning, förutom den löpning som jag har för avsikt att lägga in på mornarna så jag inte säckar ihop helt, få se om jag lyckas damma av löpskorna eller inte. Sen blir det nog ett eller två pass till helgen då Mike Swick tittar förbi campet. Men förutom det så ska jag bara slappa med familjen. Ska bli riktigt kul!

Hörs om några veckor!


Nya MMA delen

image144

Sakta men säker tar den form. Buren är här nu iaf, redo att börja monteras upp så fort taket är klart. Det kommer att bli smutt som fan det här! Kommer bestå av 3 delar.
  • Runt en 100kvm rullyta med mattor iaf på två av väggarna samt säckar runt omkring. Delen ni ser närmast på bilden.
  • En fullstor MMA bur från Sinister Angel och det pratas även om åskådarplatser. Bortre delen till höger. 
  • Gym. Alla gym och styrketräningsutrustning ska flyttas till den här delen och även viss ny utrustning kommer köpas. Bortre vänstra delen.


Dagens träning

Förmiddagspasset blev ett thaipass, har kört thai på mornarna nu hela veckan. Började med 20 minuters egen uppvärmning, varvade hopprep och dynamiska stretchövningar. Sen lite gemensam uppvärmning och stretch. Sen blev det 5 ronder boxningsparring, 3 ronder pads, 3 ronder på säcken och 3 ronder clinchsparring. Avslutade med 100 knän och 100 frontkicks på säcken å sen 200 situps. Sen lite avslutande stretch.

Å mitt på dan mellan passen så spenderade jag ca 1.5h skvalpandes i det 27gradiga vattnet på Nai Harn Beach! :P ...vad gjorde ni?

Sen på eftermiddagen höll jag i mma passet. Har lovat att hjälpa till med det nu medans Ray har 4 veckors ”semester” hemma i USA och Wade, den assisterande mma coachen tränar inför sin thaimatch nästa vecka. Men iaf, dök bar upp en snubbe, ganska duktig och tränar även han inför en match så vi dammade på varrandra i en timme med lite mer fightinriktad träning och avslutade med en kvarts kondition var. Det blev 4 ronder clinchsparring upp emot vägg med de små mmahandskarna och armbågsskydd. Körde med slag, knän, armbågar och nertagningar. Sen 4 ronder mmasparring, fast med de lite större ”sparring”-handskarna. Sen avslutade vi med 3 st 5minuters ronder var, med 60s vila emellan av intervaller med 30 sekunder stående med slag, sprawl och inskjut/upplyft (personen som inte kör bestämmer antal slag samt när det ska sprawlas eller skjutas) och nästa 30 sekunder med ground ’n pound på en liggande säck medans personen som inte kör försöker knuffa och slita av den andra från säcken.

Sen var jag redo att dö, hårdaste passet på länge, kändes skönt iaf!

RSS 2.0